ستاره شناسان آمریکایی به تازگی موفق به کشف سیاره ای شده اند که به باور آن ها تاریک ترین جهان شناخته شده توسط بشر است. این سیاره ۷۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.
دانشمندان مرکز فیزیک نجومی دانشگاه هاروارد می گویند این سیاره عظیم که به «مشتری سوزان » شهرت دارد، کمتر از یک درصد نور ستاره اش را منعکس می کند. برخی از کارشناسان بر این باورند که فضای این جهان شگفت انگیز از ذغال سنگ نیز تیره تر است.
بنا به نظر بیشتر دانشمندان، سیارات بزرگی همچون مشتری که معمولا دمای بالا و مدار کوتاهی به دور ستاره خود دارند، دارای ویژگی های خاصی هستند که منجر به تاریکی آن ها می شود.
با این وجود ستاره شناسان می گویند هنوز برای تاریکی خارق العاده این سیاره توضیحی نیافته اند.
این «برون ستاره»، اصطلاحی که به سیارات خارج از منظومه شمسی اطلاق می شود، تنها پنج کیلومتر از ستاره اش فاصله دارد.
کوتاهی مدار این سیاره منجر به بالا رفتن دمای این سیاره تا بیش از هزار درجه سلسیوس شده است. دمایی که در آن می توان طلا و مس را ذوب کرد.
پژوهشگران می گویند این حرارت بالا، جلوی شکل گیری ابرهای آمونیاکی را می گیرد. وجود این ابرها در جو بیرونی سیاره باعث انعکاس نور خورشید می شود.
جو این سیاره تاریک، دارای مواد شیمیایی جذب کننده ای همچون بخار سدیم، پتاسیم و گاز اکسید تیتانیم است ولی به گفته دانشمندان، وجود این مواد شیمیایی نیز دلیل قانع کننده ای برای تاریکی بیش از اندازه این سیاره نیست.
ستاره شناسان برای نخستین بار این سیاره تاریک را در سال ۲۰۰۶ کشف کردند و از آن زمان تا به حال با کمک تلسکوپ کپلر در حال تحقیق بر روی این جهان اسرارآمیز هستند.