لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۲

مایک پمپئو: ایران آماده گفت‌وگو در مورد برنامه موشکی خود است


مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در جریان جلسه کابینه با پرزیدنت ترامپ، خبر داد برای نخستین بار، ایرانی‌ها گفته‌اند که حاضر به گفت‌وگو در مورد برنامه موشکی خود هستند.

جلسه کابینه روز سه‌شنبه ۲۵ تیرماه و در کاخ سفید برگزار شد. به گزارش واشنگتن تایمز، جزئیات این که چطور این پیام از سوی ایران منتقل شده، منتشر نشده است.

پرزیدنت ترامپ هم در پاسخ و در جریان جلسه کابینه گفت: آن‌ها می‌خواهند حرف بزنند و ما خواهیم دید، چه خواهد شد. پیشرفت‌های زیادی در مورد ایران به دست آمده است. ما خواستار تغییر رژیم نیستیم و می‌خواهیم به آنها کمک کنیم.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به گفت‌وگوی تلویزیونی محمد جواد ظریف با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی اشاره کرده که گفته امکان گفت‌وگو با آمریکا در مورد برنامه موشکی وجود دارد. این گزارش به گفته‌های وزیر خارجه جمهوری اسلامی اشاره کرده که گفته در مقابل باید آمریکا فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی را متوقف کند.

در ماههای اخیر تنش بین ایران و آمریکا افزایش داشته است.

با اینکه پرزیدنت ترامپ تاکنون چندبار از پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط با رهبران جمهوری اسلامی گفته بود، تا قبل از این اظهارنظر حسن روحانی، مقامات دولت و همچنین رهبر جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره را رد کرده بودند.

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

همچنین تنش بین آمریکا و ایران در یک ماه اخیر به شدت افزایش یافته است.

بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG