لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۳

کمبود واکسن کووید۱۹ در کشورهای فقیر؛ ممکن است دز دوم واکسن به آنها نرسد


زنی در حال دریافت واکسن استرازنکا در شهر نایروبی، کنیا - ۸ آوریل ۲۰۲۱
زنی در حال دریافت واکسن استرازنکا در شهر نایروبی، کنیا - ۸ آوریل ۲۰۲۱

حدود ۶۰ کشور جهان، از جمله برخی از فقیرترین کشورها، ممکن است به مرحله واکسیناسیون با دز دوم واکسن کووید۱۹ نرسند، چرا که تمام راه‌های ارسال واکسن از طریق برنامه جهانی کمک به این کشورها مسدود شده است و احتمالاً تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.

به گزارش آسوشیتدپرس، «کوواکس»، یک سیستم وابسته به سازمان بهداشت جهانی که به منظور توزیع منصفانه واکسن کووید۱۹ در کشورهای فاقد قدرت نفوذ در مذاکره برای تهیه تجهیزات کمیاب تشکیل شده است، هفته گذشته روزی دوبار، هر بار ۲۵ هزار دز واکسن، به کشورهای کم در آمد ارسال کرده است. اما تحویل تمام این محموله‌ها از روز دوشنبه متوقف شده است.

بنا بر اطلاعات روزانه گردآوری شده توسط یونیسف، طی دو هفته گذشته روی هم رفته نزدیک به دو میلیون دز واکسن کووکس برای ارسال به ۹۲ کشور در حال توسعه جهان آماده شده بود. این مقدار برابر با تعداد واکسنی است که در بریتانیا تزریق شده است.

رئیس سازمان بهداشت جهانی روز جمعه «عدم تعادل بسیار ناخوشایند» در واکسیناسیون جهانی کووید۱۹ را مورد انتقاد قرار داد. تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، گفت در حالی که در کشورهای ثروتمند از هر چهار نفر یک نفر (۲۵ درصد جمعیت) واکسینه شده‌اند، در کشورهای فقیرتر از هر ۵۰۰ نفر یک نفر واکسن دریافت کرده است.

این کمبود بیشتر به خاطر تصمیم هند در متوقف کردن صادرات واکسن کووید۱۹ از کارخانه «انستیتوی سرم»، که بیشترین تعداد واکسن استرازنکا را تولید می کند، است؛ چیزی که کوواکس برای واکسینه کردن یک سوم از جمعیت جهان، پس از افزایش ویروس کرونا، روی آن حساب کرده بود.

کووکس تنها اجازه ارسال واکسن‌هایی که توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده است را دارد، و این کشورها بی‌صبرانه منتظر دریافت واکسن بیشتر هستند. و خیلی از آنها به احتمال زیاد به دز دوم واکسن که حدود ۱۲ هفته بعد از دز اول توصیه شده است، دسترسی نخواهند داشت.

XS
SM
MD
LG