لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۹

نماینده فرانسه در سازمان ملل خواستار حرکت ایران و آمریکا برای احیای برجام شد


نیکولا دوریویه نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد - آرشیو
نیکولا دوریویه نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد - آرشیو

نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۱۰ تیر و در نخستین روز از ریاست دوره‌ای کشورش بر شورای امنیت این نهاد بین‌المللی، خواستار حرکت رو به جلوی ایران و ایالات متحده در مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ شد.

به گزارش مارگارت بشیر خبرنگار صدای آمریکا در سازمان ملل، نیکولا دوریویه در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره نشست روز گذشته شورای امنیت درباره مذاکرات وین برای احیای برجام گفت، هر دو طرف باید حرکت کنند.

جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده از فروردین ماه مذاکرات غیرمستقیمی را در پایتخت اتریش با هماهنگی اتحادیه اروپا برای بازگشت واشینگتن به برجام و تهران به پیروی کامل از تعهدات خود آغاز کرده‌اند که پس از شش دور مذاکره، هنوز به نتیجه نرسیده است.

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته است اگر تهران از تعهدات برجامی خود پیروی کند، واشینگتن نیز به آن توافق، که دولت قبلی سه سال پیش از آن خارج شد، بازخواهد گشت. ایران می‌گوید اول آمریکا باید تحریم‌های اعمال شده را لغو کند.

نیکولا دوریویه در نشست خبری امروز با اشاره به همین موضوع گفت: «مساله مرغ و تخم مرغ نیست. به نظرم اگر توافقی بر سر همه این مسائل باشد – هسته‌ای در یک طرف و تحریم‌ها در طرف دیگر – توالی کار و این که چه کسی اول حرکت کند، مشکل چندانی نخواهد بود.»

نماینده فرانسه که کشورش ریاست شورای امنیت را در ژوئیه بر عهده دارد افزود: «متاسفم بگویم که نشست روز گذشته (شورا) زیاد کمک‌کننده نبود. پرسش این نیست که چه کسی باید اول عمل کند. از یک منظر خیلی هم بی‌ربط است و باعث انحراف از آنچه باید انجام بگیرد می‌شود.»

وی تاکید کرد: «آنچه لازم است انجام شود نهایی کردن بسته‌ای از اقدامات هسته‌ای است که ایران باید انجام دهد و بسته‌ای در مورد تدابیر لغو تحریم‌ها است که ایالات متحده باید انجام دهد. هر وقت این انجام شد، کاملا روشن است که می‌تواند تقریبا به‌طور همزمان به اجرا گذاشته شوند.»

نیکولا دوریویه هشدار داد که زمان به نفع ما نیست و هر چقدر مذاکرات بیشتر طول بکشد، دشوارتر خواهد شد.

فرانسه یکی از طرف‌های باقی‌مانده برجام است که در مذاکرات وین نیز حضور دارد. ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به عنوان پنج عضو دائم و دارای حق وتو در شورای امنیت، به همراه آلمان، تیر ۱۳۹۴ با ایران برای اعمال محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای اش توافق کردند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا که از ابتدا مخالف آن توافق بود، در اردیبهشت ۱۳۹۷ با هدف دستیابی به یک توافق بهتر که علاوه بر برنامه هسته‌ای، فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی را نیز در برگیرد، از آن توافق خارج شد و تحریم‌های لغو شده را بازگرداند.

XS
SM
MD
LG