لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۵

عفو بین‌الملل: زینب جلالیان زندانی سیاسی کُرد، برای «اعترافات تلویزیونی» تحت فشار است


زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد، که از سال ۸۶ زندانی است (عکس از آرشیو)
زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد، که از سال ۸۶ زندانی است (عکس از آرشیو)

سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد، می‌گوید، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از ارائه خدمات درمانی به خانم جلالیان خودداری کرده است تا این زندانی سیاسی تن به اعترافات تلویزیونی دهد.

بنا بر متن منتشره در تارنمای سازمان عفو بین الملل، که در قالب نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه ایران نوشته شده، با اشاره به وضعیت جسمی نامساعد این زندانی سیاسی کُرد محکوم به حبس ابد، آمده است که وزارت اطلاعات از انتقال این فعال سیاسی به زندانی در آذربایجان غربی نزدیک به محل سکونت خانواده‌اش سر باز زده است تا خانم جلالی با حضور در مقابل دوربین از فعالیت‌های سیاسی گذشته خود ابراز ندامت کند.

به گزارش این نهاد حقوق بشری، از تاریخ ۱۰ اردیبهشت که ویروس کرونا در زندان‌های سراسر ایران شیوع و گسترش پیدا کرده است، زینب جلالیان به چهار زندان متفاوت در شهرهای مختلف ایران منتقل شده است. عفو بین‌ الملل می‌نویسد که ماموران وزارت اطلاعات با اعمال شکنجه و محبوس کردن طولانی مدت وی در سلول‌های انفرادی، از رسیدگی پزشکی به این زندانی سیاسی کُرد ممانعت کرده‌اند.

این سازمان در ادامه ضمن درخواست آزادی بی‌درنگ زینب جلالیان، تاکید کرده است که خانم جلالیان باید تا زمان آزادی از مراقبت‌های بهداشتی کافی، از جمله انتقال یافتن به مراکز درمانی خارج از زندان،‌ برخوردار شود و از او در برابر شکنجه‌ّا و بدرفتاریك‌های بیشتر محافظت شود.

زینب جلالیان، که یازدهمین سال حبس خود را در زندان خوی می‌گذراند، اهل شهرستان ماکو است. او در اسفندماه سال ۱۳۸۶ در شهر کرمانشاه بازداشت شد. دستگاه قضایی ایران او را به اتهام محاربه و عضویت در یکی از احزاب کرد ابتدا به اعدام و سپس در دادگاه تجدیدنظر به حبس ابد محکوم کرد.

اعترافات اجباری و همراه با خشونت توسط نیروهای امنیتی ایران پیش از این نیز بارها مطرح شده است. استفاده از این روش اعتراف‌گیری، که بارها مورد انتقاد مجامع حقوق‌بشری قرار گرفته است، همچنان توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ادامه دارد.

برخی از این اعترافات اجباری بازداشت‌شدگان همچون اعترافات مازیار بهاری، مازیار ابراهیمی، سپیده قلیان، ابراهیم بخشی،‌ سعید ملک پور، و ده‌ها تن دیگر در شبکه‌های رسمی تلویزیون ایران منتشر شده است.

نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند. وزارت خارجه آمریکا نیز بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG