لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۶

عفو بین‌الملل خواستار ارائه خدمات درمانی لازم به سه تن از زنان زندانی در ایران شد


از راست: زینب جلالیان،‌ نرگس محمدی، و سهیلا حجاب
از راست: زینب جلالیان،‌ نرگس محمدی، و سهیلا حجاب

سازمان عفو بین‌الملل از جمهوری اسلامی ایران خواست خدمات درمانی لازم برای زینب جلالیان زندانی سیاسی، نرگس محمدی فعال حقوق بشر، و سهیلا حجاب ‌وکیل دادگستری زندانی، را فورا فراهم کند.

عفو بین الملل روز پنجشنبه ۱۹ تیر در واکنش به گزارش‌های منتشر شده در خصوص این زندانیان که از خدمات درمانی برای ویروس کرونا محروم شده‌اند در حساب کاربری توئیتر این سازمان حقوق بشری نوشت: «عفو بین‌الملل از مقامات ایران می‌خواهد که بی‌درنگ خدمات درمانی لازم را برای آن‌ها فراهم کنند.»

این نهاد حقوق بشری همچنین در واکنش به انتقال دو هفته پیش زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد، از زندان شهری ری (قرچک) به مکانی نامعلوم، از این کار به عنوان «ناپدیدسازی قهری» یاد کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است که بی‌درنگ سرنوشت و محل نگهداری وی را اعلام کنند و به او اجازه دهند که با خانواده و وکیل خود تماس بگیرد.

پیش از این تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، نیز روز سه‌شنبه ۱۷ تیر در توئیتر خود اعلام کرد که این روزنامه‌نگار و مدافع حقوق بشر که پس از تحصن به همراه ۷ زندانی زن دیگر در اعتراض به کشتار آبان ماه، با خشونت از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شده است به همراه ۶ زندانی دیگر دچار بی‌حالی مفرط، بدن‌درد شدید، و از دست دادن حس بویائی شده است.

به گفته آقای رحمانی،‌ وضعیت خانم محمدی که بدون دارو و معالجه در زندان به سر می‌برد از تاریخ ۱۱ تیر ماه مدام بدتر شده و با وجود تلاش‌های خانواده برای موافقت مقامات با اعزام به مرخصی این روزنامه‌نگار زندانی تنها به آنها گفته شده از وی تست کرونا خواهند گرفت.

پیشتر صدای آمریکا روز دوشنبه ۱۶ تیر اعلام کرده بود که سهیلا حجاب، وکیل دادگستری که اسفندماه سال گذشته با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» مجموعاً به ۱۸ سال زندان محکوم شده بود در زندان قرچک ورامین به ویروس کرونا مبتلا شده است و کماکان در قرنطینه و در شرایط سخت و بدون رسیدگی پزشکی نگهداری می‌شود.

صدای آمریکا همچنین اواخر خرداد ماه به نقل از شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داده بود که‌ علی جلالیان، پدر زینب جلالیان زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، اعلام کرده است دخترش از تاریخ ۱۳ خرداد به دلیل تنگی‌ نفس شدید به بهداری زندان منتقل شده و پس از معاینه و انجام آزمایش بیماری او کرونا تشخیص داده شده است؛ با این حال به گفته وی «مسئولان زندان به دستور وزارت اطلاعات از انتقال او به بیمارستان خودداری می‌کنند.»

آزادی برخی از زندانیان از روز چهارشنبه ۷ اسفند ماه با صدور بخشنامه تازه رئیس قوه قضائیه در حالی آغاز شد، که بر اساس آن دستور مرخصی تنها گروه محدودی از زندانیان محکوم به حبس با رعایت برخی شرایط صادر شد. در یکی از مفاد آن بخشنامه آمده است که آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شده‌اند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیت‌های بالای ۵سال هستند.

به این ترتیب تعداد زیادی از زندانیان در زندان‌های مختلف ایران، از جمله زندانیان سیاسی و عقیدتی که محکومیت آنها بیشتر از ۵ سال است کماکان در زندان‌های ایران در بازداشت به‌سر می‌برند و با وجود گسترش ویروس کرونا در زندان‌های ایران و ابتلای برخی از زندانیان به ویروس کرونا از حق داشتن مرخصی کوتاه مدت و یا آزادی مشروط برخوردار نیستند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در یک کنفرانس خبری گفت: «نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواسته‌ایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتاده‌اند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از این‌که این افراد غیرقانونی به زندان افتاده‌اند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم می‌کند که از زندان آزاد شوند.»

XS
SM
MD
LG