فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران حکم صادر شده برای محمد مساعد، روزنامهنگار ایرانی، را «ظالمانه» خواند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران طی روزهای گذشته با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن احکام صادر شده علیه محمد مساعد توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، آن را نمونه دیگری از سوءاستفاده حکومت ایران از سیستم حقوقی برای سرکوب صداهای ناخواسته در ایران دانست.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، در این بیانیه ضمن درخواست آزادی روزنامهنگاران زندانی در ایران اعلام کرده است که «محمد مساعد هیچ جرمی مرتکب نشده است، بلکه فقط کار خود را به عنوان روزنامهنگار انجام داده است.»
آقای بلانگر از مقامات ایرانی خواست که به استراتژی خود برای ساکت کردن روزنامهنگاران پایان دهند.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که این روزنامهنگار ایرانی، که در طول سال گذشته با انتشار متنهایی در رابطه با قطعی اینترنت در اعتراضات آبان ماه و انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با ویروس کرونا دو بار بازداشت شده بود، روز چهارشنبه ۱۲ شهریور با انتشار متنی در توئیتر خود اعلام کرد که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۹ ماه زندان، ۲ سال ممنوعیت از خبرنگاری، و توقیف لوازم ارتباطی محکوم شده است.
لازم به ذکر است که این فدراسیون احکام صادره علیه برخی دیگر از روزنامهنگاران همچون نیمار صفار، مرضیه امیری، و کیوان صمیمی را نیز محکوم کرده است.
کیوان صمیمی، یکی از روزنامهنگاران با سابقه ایرانی و سردبیر مجله ایران است که به تازگی حکم ۳ سال زندان او که پیشتر توسط دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» صادر شده بود توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر، عینا تایید شد. آقای صمیمی در واکنش به صدور این حکم به صدای آمریکا گفته بود، جمهوری اسلامی ۴۰ سال است مشی سرکوب و تنبیه را در پیش گرفته و فکر میکند پیروزی توسط ایجاد رعب و وحشت به دست میآید.
محمد مساعد که پیش از این در روزنامه شرق کار میکرد بر اثر فشارهای امنیتی اکنون با رسانهای در ایران همکاری نمیکند؛ اما همچنان به آگاهیرسانی در شبکههای اجتماعی مشغول است.کمیته حفاظت از روزنامهنگاران اواخر تیر ماه سال جاری آقای مساعد و سه روزنامهنگار دیگر از بنگلادش، نیجریه، و روسیه را به عنوان برندگان جایزه «آزادی مطبوعات» سال ۲۰۲۰ انتخاب کرد. این نهاد بینالمللی مستقر در نیویورک محمد مساعد را روزنامهنگاری با سابقه فعالیت در چندین رسانه در زمینه فساد و مسائل کارگری، معرفی کرده است.
وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز رژیم جمهوری اسلامی با مردم ایران، از جمله فعالان مدنی، به بهانههای مختلف، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط عوامل رژیم را محکوم کرده است.