لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۷

کرونا در ایران - شمار روزانه مبتلایان از ۳۰ هزار نفر عبور کرد؛ سازمان تبلیغات اسلامی: «به بهانه کرونا» دنبال تعطیلی هیات‌ها هستند


 از ۳  مرداد تا  ۴ مرداد، ۳۲۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند
از ۳  مرداد تا  ۴ مرداد، ۳۲۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند

وزارت بهداشت ایران می‌گوید از ۳ مرداد تا ۴ مرداد، ۳۱ هزار و ۸۱۴ بیمار جدید به کرونا مبتلا شده‌اند. همچنین بر اساس آمار رسمی، در این ۲۴ ساعت، ۳۲۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

آمار «ورلدومتر» نشان می‌دهد این بالاترین میزان ابتلای روزانه از آغاز شیوع کرونا در ایران است و دومین رکوردی است که طی یک هفته ثبت می‌شود. در روز ۲۹ تیر، شمار مبتلایان روزانه به ۲۷ هزار و ۴۴۴ نفر رسید.

از آنجایی که وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد، بسیاری بر این باور هستند که آمار واقعی ابتلا و مرگ به مراتب بالاتر از آن چیزی است که اعلام می‌شود.

  • پذیرش بیمار دو و نیم برابر ظرفیت بیمارستان، افزایش ابتلا در خانواده‌ها

حسین کرمانپور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی گفت: «ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های دولتی تکمیل شده و دو و نیم برابر ظرفیت بیمارستان‌ها بیمار مبتلا به کرونا پذیرش شده است.»

سخنگوی سازمان نظام پزشکی همچنین گفت میزان سرایت در خانواده‌ها بالا رفته و اغلب تمامی افراد یک خانواده در بیمارستان بستری می‌شوند و از حال هم و حتی فوت یکدیگر هم بی‌خبر می‌مانند.

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا استان تهران گفت تعداد بستری‌ها در تهران از ۹ هزار نفر فراتر رفته است و از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. آقای زالی همچنین گفت باید تدارک تخت‌های جدید در دستور کار قرار گیرد.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا استان تهران همچنین از عدم اجرای درست و کامل تعطیلی انتقاد کرد و گفت: « تعطیلی تهران در حالی سپری شد که بسیاری از پاساژها، مراکز خرید و رستوران‌ها فعال بودند و بسیاری از سفر‌ها نیز صورت گرفت.» انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران تمدید تعطیلی را بعید دانسته است.

عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به روند صعودی ابتلا در استان‌های تهران، مازندران و گلستان گفت :«مردم تمایل دارند جریمه محدودیت تردد را دُنگی پرداخت کنند، اما حتما به سفر بروند.»

خانم عابدینی همچنین افزود که اوضاع تهران بعد از تعطیلی و مسافرت به مرحله‌ای خواهد رسید که تخت‌های بیمارستان پر شود.

غلامعلی کوهساری، نماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح دوشنبه با اشاره به اینکه بیش از ۱۲۰۰ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند گفت:« برخی بیمارستان‌ها ظرفیت بستری بیمار را ندارند و بیماران کف زمین خوابیده‌اند، ۸۰۰ نفر هم در حال درمان سرپایی هستند.»

این نماینده همچنین گفت که با وزیر بهداشت تماس گرفته‌اند اما او پاسخگو نیست.

آقای کوهساری افزود: «در ورود و خروج‌ها هم کنترلی وجود ندارد و قطعی آب و برق مزید بر علت شده است.»

  • در آستانه محرم، بار دیگر برپایی مراسم مذهبی بحث‌برانگیز شد

در حالی که حدود دو هفته به ماه محرم باقی مانده است، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت از افرادی که مراسم «مسلمیه» را برگزار کردند خواست تا « شجاعت داشته باشند و از مردم عذرخواهی کنند.»

آقای حریرچی گفت این مختص افراد مذهبی نیست و خواست «کسی با آتش بازی نکند.»

در همین حال، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ضمن تأکید بر برگزاری مراسم محرم گفت: «در انگلیس برای آشتی مردم با مذهب، واکسن را به کلیساها آوردند. این در حالی است که برخی به بهانه کرونا به دنبال تعطیل کردن هیات هستند.»

معاون اداره کل تشکل‌های مذهبی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی نیز تأکید کرده که دستورالعمل‌های برگزاری مراسم محرم و صفر مانند سال گذشته خواهد بود.

تصاویر منتشر شده از مراسم مسلمیه امسال نشان از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی داشت.

  • واکسن «تولید مشترک» ایران و روسیه، به روسیه داده می‌شود

مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با «ایلنا» گفت که روسیه از خط تولید واکسن اسپوتنیک در ایران «سهم عمده‌ای» می‌خواهد.

تولید واکسن ⁧‫اسپوتنیک را صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه به ایران سفارش داده است و مشخص نیست در قرارداد بسته شده میان ایران و روسیه، ایران چه سهمی از تولید را خودش می‌گیرد.

امتیاز تولید این واکسن در ایران هم به شرکت دارویی «اکتوور» واگذار شده که گفته شده است مدیرعامل آن، سالها قبل با سعید نمکی، وزیر بهداشت روابط کاری داشته است.

در همین حال، کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو گفت مقامات روسیه اعلام کرده‌اند که «به دلیل اولویت داشتن واکسیناسیون در داخل روسیه و کمبود تولید واکسن، فعلا هیچ محموله واکسن کرونا به خارج از این کشور ارسال نمی شود.»

واکسیناسیون در ایران نسبت به چند هفته پیش کمی شتاب گرفته است اما همچنان کند پیش می‌رود. آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار و ۶۹۷ نفر کامل واکسینه شده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۵۴۹ دز رسیده است.

XS
SM
MD
LG