آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۹ تیر تا ۳۰ تیر، ۲۷ هزار و ۳۷۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور تأیید شده است. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۱۳ نفر دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند.
نقشه رنگبندی جدید شیوع کرونا در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت نشان میدهد شمار شهرهایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند به ۲۳۲ شهر افزایش یافت.
وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی به مراتب بیشتر از آمار گزارش شده است.
- سراسر تهران یک تخت خالی نیست
سایت «تجارت نیوز» درگزارشی میدانی از چند بیمارستان در تهران، از نبود تخت خالی در پایتخت خبر داده است.
در این گزارش به نقل از اپراتور سامانه راهنمایی بستری بیماران مبتلا به کرونا گفته شده که «سراسر استان تهران هم بگردید یک تخت خالی نیست.»
در همین حال، گفته شده که در یکی از بیمارستانها به همراه بیمار گفتهاند ۳۰ میلیون تومان بدهد تا برایش تخت خالی «جور کنند.»
حسین کرمانپور، رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا و سخنگوی سازمان نظام پزشکی در گفتگو با «رکنا» با اشاره به فرسوده شدن بسیاری از دستگاههای بیمارستانها و از رده خارج شدن آنها گفت: «بسیاری از دستگاههای اکسیژن ساز کشور فرسوده هستند. همین مساله باعث میشود که بیمارستانها در پیکهای شدید کرونا با کمبود اکسیژن مواجه شوند.»
- پرشدن تختهای «آی سی یو» اطفال
رئیس مرکز طبی کودکان به روزنامه «همشهری» گفته است که ضریب اشغال تخت در آیسییو کودکان که قبلاً ۳۵ درصد بود در موج پنجم به صد درصد رسیده است.
عبدالله کریمی، رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید نیز در گفتگو با «همشهری» گفته است که شمار بستریشدههای این بیمارستان نسبت به تیرماه سال گذشته، ۲ تا ۳ برابر شده است.
پزشکان و پرستاران بخش اطفال میگویند در موج پنجم و با شیوع گونه «دلتا»، کودکان بیشتری به کرونا مبتلا شدهاند و از والدین خواستهاند تا از بردن کودکان به مکانهای شلوغ از جمله پارک و یا تولد خودداری کنند.
- هرمزگان دوباره درخواست تعطیلی کرد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از شناسایی ۲۳۶ بیمار جدید در بیمارستانهای استان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت نسبت به اوایل هفته ۱۷ درصد افزایش داشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز میگوید درخواست تعطیلی یک هفتهای کامل این استان را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه دادهاند.
علی رئوفی همچنین به آمار بالای مبتلایان و بستریها در هرمزگان اشاره کرد و گفت این موضوع، منجر به اشباع تخت های بیمارستانی و قرمز شدن اغلب مناطق هرمزگان شده است.
پیشتر، محمد آشوری، عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس از عدم تعطیلی این استان به رغم شرایط «فوق بحرانی» انتقاد کرده و گفته بود: « مشخص نیست بر چه مبنایی دولت با تعطیلی استان سیستان و بلوچستان و بوشهر در مقطعی و اکنون با تهران و البرز موافقت می کند اما با درخواست های مکرر استاندار هرمزگان مخالفت می شود.»
- برگزاری مراسم عید قربان به رغم وضعیت بحرانی
در حالی که بیمارستانهای سراسر کشور با کمبود تخت روبرو شدهاند، گزارشهای منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد مراسم عید قربان در نقاط مختلف کشور برگزار شده است.
- واکنش مقامات بهداشتی به کندی واکسیناسیون در ایران؛ از سلب مسئولیت تا عذرخواهی
محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در توییتی نوشت آمار مرگ در ایران از اتحادیه اروپا با حدود ۴۵۰میلیون جمعیت بیشتر شده است.
آقای ظفرقندی همچنین گفت: «از هر راه ممکن و بدون هیچ محدودیتی برای نجات جان مردم واکسن تهیه کنید.»
از طرفی، معاون کل وزارت بهداشت از اینکه دولت در تحقق وعدههای واکسیناسیون شکست خود عذرخواهی کرد.
ایرج حریرچی گفت: «انتظارات مردم این است که در چند ماه اخیر واکسیناسیون عمومی وسیعتری صورت گیرد که متاسفانه موفق نشدیم.»
پیشتر، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در مورد عدم موفقیت در واکسیناسیون از وزارتخانه تحت سرپرستی خود سلب مسئولیت کرده بود. آقای نمکی گفته بود: «متوسط رعایت پروتکلها ۴۸ درصد است، مسئولیت با من نیست، همانطور که مسئولیت آوردن واکسن با وزارت بهداشت نیست.»