لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۳

کرونا در ایران- آمار بستری شده‌ها در تهران به رکورد جدیدی رسید


تعطیلی شش روزه تهران و البرز در پی شیوع ویروس کرونا
تعطیلی شش روزه تهران و البرز در پی شیوع ویروس کرونا

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۲۷ تیر تا ۲۸ تیر، ۲۱۳ بیمار دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۵ هزار و ۴۴۱ مبتلای جدید در کشور تأیید شد و مجموع مبتلایان را به سه میلیون و ۵۴۸ هزار و ۷۰۴ نفر رساند.

وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی چند برابر آمار رسمی است.

  • ممنوعیت تردد و ترافیک سنگین جاده‌ها

بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ایران، تمامی ادارات استانهای تهران و البرز از سه شنبه این هفته تا یکشنبه هفته آینده تعطیل شدند. همچنین، تردد از این استانها ممنوع است و در صورت عدم رعایت، علاوه بر جریمه، خودروهای متخلف بازگردانده خواهند شد.

نیروی انتظامی، جریمه یک میلیون تومانی برای ورود به شهرهای قرمز و جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای ورود به شهرهای نارنجی و زرد تعیین کرده است.

در نقشه رنگبندی اپلیکیشن ماسک، ۱۶۹ شهرستان قرمز، ۱۶۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۳ شهرستان زرد قرار دارند. در همین حال، مرکز مدیریت راه‌ها از ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس و هراز و آزاد‌راه های تهران-کرج و تهران-ساوه خبر داد.

از طرفی، احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری از افزایش تقاضا برای خرید بلیت اتوبوس خبر داد. او ممنوعیت سفر با خودروهای شخصی را یکی از دلایل این افزایش افزایش تقاضا دانست.

  • رکوردهای جدید تهران؛ البرز تعطیل شد هرمزگان نشد

در تهران، رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است. علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران می‌گوید شمار بیماران بستری‌شده در تهران از مرز ۸ هزار نفر عبور کرده است.

به گفته آقای زالی، تعداد مراجعه سرپایی به بیمارستان‌ها نیز از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.

در استان البرز، رئیس ‌دانشگاه علوم پزشکی می‌گوید شمار مبتلایان به کرونا از آغاز شیوع ویروس تا امروز ۵۰ هزار و ۴۶۳ نفر ثبت شده است. محمد فتحی، همچنین مجموع جان باختگان این بیماری در البرز را ۴ هزار و ۴۳۷ نفر اعلام کرده است.

در عین حال، محمد آشوری، عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس از عدم تعطیلی هرمزگان به رغم شرایط «فوق بحرانی» انتقاد کرد و گفت: «مشخص نیست بر چه مبنایی دولت با تعطیلی استان سیستان و بلوچستان و بوشهر در مقطعی و اکنون با تهران و البرز موافقت می کند اما با درخواست های مکرر استاندار هرمزگان مخالفت می شود.»

آمار دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان نشان می‌دهد در هفته گذشته، شمار قربانیان ویروس کرونا در این استان ۲۱ درصد نسبت به هفته پیش از آن افزایش داشته است

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از پر شدن ظرفیت تخت‌های بستری در بسیاری از بیمارستان‌های این استان طی هفته گذشته خبر داد.

  • تعطیلی نصفه نیمه؛ ادامه فعالیت بخش خصوصی

رئیس اتاق اصناف تهران، گفته است که بازار تهران طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط قرمز کرونایی تعطیل خواهد بود.

مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت دقیق مشاغل را در این شش روز تعطیلی مشخص نکرده است اما به نظر می‌رسد در شش روز تعطیلی، تنها صنوف گروه یک مجاز به فعالیت باشند.

تعطیلی اعمال شده شامل بخش خصوصی نمی‌شود و بسیاری معتقدند تا زمانی که تعطیلی کامل صورت نگیرد، شیوع ویروس کاهش پیدا نخواهد کرد.

در موج پیشین و در پی اعتراض صاحبان کسب و کارها، قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران گفت اصناف معتقدند اگر قرار به تعطیلی باشد، همه از جمله بانک‌ها‌ و سازمان‌های مالیاتی هم باید تعطیل شوند و فرق بین کسبه و تجار و بقیه گذاشته نشود. استاندار تهران نیز تعطیلی در این سطح را «غیر ممکن» دانسته بود.

چندی پیش، اولیا علی بیگی، رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۴ میلیون کارگر در کشور که اغلب در محیط‌های بسته بخش تولید فعالیت دارند خواستار قرار گرفتن آنها در اولویت واکسیناسیون شد.

همچنین گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی خبر می‌دهند.

علی عبدالله‌پور، نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه می‌گوید برای تسریع انجام واکسیناسیون بارها از مسئولان بهداشتی کشور درخواست کرده‌اند اما هنوز این موضوع محقق نشده است.

  • واکسیناسیون کند؛ ابتلای مجدد تعدادی از اعضای کادر درمان

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به هشت میلیون و ۱۴۳ هزار و ۴۰۶ دز رسیده است و حدود ۲.۶ درصد از جمعیت کامل واکسینه شده‌اند.

در همین حال، حسین کرمانپور، مدیر روابط‌عمومی سازمان نظام‌پزشکی به روزنامه «همشهری» گفته است که نزدیک به ۱۰ درصد از کادر درمان هنوز در برابر کرونا واکسینه نشده‌اند و دلیل آن هم «قرار گرفتن این افراد در بخش خصوصی و بی‌توجهی به واکسینه شدن افراد در این بخش است.»

آقای کرمانپور همچنین گفت تعدادی از نیروهای درمان با وجود دریافت هر دو دز واکسن، باز هم به کرونا مبتلا شده‌اند که این افراد معمولا واکسن سینوفارم تزریق کرده بودند.

XS
SM
MD
LG