لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۹

کرونا در ایران – برپایی مراسم‌های عزاداری و هجوم مسافران به استان‌های شمالی؛ بار دیگر بالاترین میزان مرگ و میر روزانه ثبت شد


جاده چالوس مسدود شده است
جاده چالوس مسدود شده است

وزارت بهداشت ایران از ۲۴ مرداد تا ۲۵ مرداد، ۶۵۵ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در کشور را تأیید کرد. این، بالاترین آمار روزانه مرگ در ایران از آغاز شیوع ویروس کرونا است.

آمار وزارت بهداشت همچنین نشان می‌دهد در این ۲۴ ساعت، ۴۱ هزار و ۱۹۴ مورد جدید ابتلا به کرونا نیز در کشور شناسایی شده است.

این وزارتخانه، آمار تفیکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری از جمله شماری از مقامات معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

در حال حاضر، ۳۵۹ شهرستان ایران در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۵۹ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و ۳۰ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

  • وضعیت وخیم اورژانس‌ها و صف کپسول اکسیژن در مشهد

حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی به خبرگزاری «ایسنا» گفته است که شمار بیماران بستری در اورژانس‌ها، دو تا سه برابر ظرفیت است.

به گفته آقای کرمانپور «اگر در اورژانس کووید ظرفیت بستری ۱۶ تا ۲۰ بیمار است، اکنون ۶۰ تا ۷۰ نفر در اورژانس بستری هستند و حتی تردد در اورژانس سخت شده است.»

خبرگزاری ایسنا نیز با انتشار تصاویری از صف‌ دریافت کپسول اکسیژن در مشهد هزینه خرید یک کپسول ۱۰ لیتری با پنج ساعت شارژ، را حدود سه میلیون تومان و هزینه اجاره روزانه آن را حداقل ۵۰ هزارتومان گزارش داده است.

  • تعطیلات شش روزه، آغاز مسافرت‌ها و برپایی مراسم عزاداری

در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا، تعطیلی شش روزه اعلام کرده است، تصاویر منتشر شده از وضعیت متروی تهران در نخستین روز تعطیلی اداره‌های دولتی و اصناف نشان می‌دهد این تعطیلی نیز مانند تعطیلی‌های گذشته، تأثیری در مهار ویروس کرونا نخواهد داشت.

همچنین در حالی که بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در کشور ثبت می‌شود، برپایی هیئت‌های عزاداری بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و هجوم مسافران به شهرهای شمالی سوژه فضای مجازی است.

برخی از مسافران استدلال می‌کنند که از «ویلاهای خود خارج نمی‌شوند» اما بسیاری معتقدند که سفر بدون تردد در سطح شهر امکان‌پذیر نیست.

نماینده صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اعلام رسمی تعطیلی ها پیش از بستن جاده‌‌ها گفت مسافران پیش از مسدود شدن جاده‌ها راهی شمال می‌شوند و «اینگونه تصمیم گیری‌ها تاثیری در کاهش شیوع بیماری ندارد.» کاظم دلخوش اباتری همچنین گفت لازم است که شرایط شغلی مردم مورد توجه ستاد ملی مبارزه با کرونا باشد.

کمال هادیان‌فر، رئیس پلیس راهور ناجا گفت این بار اهمال محدودیت تردد به جریمه ختم نمی‌شود و اجازه ادامه سفر به هیچ راننده‌ای را نمی‌دهند.

عادل مصدقی، معاون اداره کل راهداری استان تهران روز یکشنبه گفت حدود ۱۲۱ هراز و ۸۷۵ خودرو از استان تهران خارج شده‌اند.

رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی می‌گوید احتمال اینکه مسافران سالم از این استان خارج شوند، «بسیار پایین» است. غلامرضا شریعتی در گفت وگو با خبرگزاری «ایسنا» گفت تمام بیمارستان‌های استان و حتی راهروهای آن پر از بیماران مبتلا به کرونا پر شده است.

در عین حال، مراسم عزاداری محرم نیز در نقاط مختف کشور برگزار می‌شود.

تعدادی از ویدئوهای منتشر شده از مراسم ماه محرم در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود.

  • ناکامی تولید‌کننده‌های داخلی واکسن و فروش واکسن‌های تقلبی

در حالی که واکسیناسیون در ایران همچنان کند پیش می‌رود، تولیدکننده‌های داخلی نیز در عمل کردن به وعده‌های خود ناکام بوده‌اند.

رئیس گروه دارویی برکت در مورد عدم ارائه ۵۰ میلیون دز واکسن وعده داده شده گفته که «در شرایط نرمال یکی، دو ماه تاخیر تولید واکسن طبیعی است.»

حمیدرضا جمشیدی، دلیل عدم تولید واکسن برکت به میزان وعده داده شده را «مشکلات در واردات تجهیزات» عنوان کرده و بخشی از این مشکلات را به تحریم‌ها علیه ایران ربط داده است.

در همین حال محمدحسن آصفری، نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی در توئیتر خود از مؤسسات رازی و انستیتو پاستور در عملکردشان در زمینه تولید واکسن انتقاد کرده است.

در حالی که در روزهای گذشته، انتقادها از تصمیم رهبر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی شدت گرفته است، رئیس سازمان غذا و دارو گفت اجازه واردات فایزر و مدرنا را «از منابع مجاز» داده‌اند.

محمدرضا شانه‌ساز گفت: «نام یک واکسن باعث ممنوعیت و محدودیت نمی‌شود بلکه منبع آن باید مورد اعتماد باشد.»

از طرفی، نگرانی بابت فروش واکسن‌های تقلبی از مسیرهای غیرقانونی بار دیگر بالا گرفته است.

رئیس پلیس امنیت عمومی تهران از دستگیری اعضای باند فروش و تزریق واکسن تقلبی کرونا در تهران و شهر کرج خبر داد و ارزش ریالی این کلاهبرداری را ۲۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد.

چندی پیش، محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از فروش واکسن کرونای فایزر در برخی از خیابان‌ها و بازار سیاه دارو به قیمت ۱۰ میلیون تومان خبر داده بود و سایت «تجارت‌نیوز» نیز گزارشی از بازار سیاه فروش دارو در خیابان ناصرخسرو تهران، منتشر کرد. در این گزارش، قیمت واکسن کرونا بین ۴۵ تا ۶۰میلیون تومان اعلام شده بود .

در حال حاضر، بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، ۴ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۲۸۸ نفر دز دوم واکسن را در ایران دریافت کرده‌اند و کامل واکسینه شده‌اند که حدود ۵ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهد.

XS
SM
MD
LG