وزارت خزانهداری ایالات متحده با صدور بیانیهای از تحریم شدن چهار فرد و شش نهاد مرتبط با ایران خبر داد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که روز سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ منتشر شد، آمده است: «دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفَک) شبکهای متشکل از شش شرکت و چهار فرد را مورد تحریم قرار داد.»
این بیانیه میافزاید: «این شبکه تهیه و تامین کالاهای حساس، از جمله قطعات الکترونیکی ساخت آمریکا، برای شرکت صنایع ارتباطی ایران را تسهیل می کند. این یک شرکت نظامی است که در سال ۲۰۰۸ توسط ایالات متحده و در سال ۲۰۱۰ توسط اتحادیه اروپا به دلیل قرار داشتن تحت مالکیت یا کنترل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران – که مدیریت و هماهنگی کلی برنامه موشکی بالستیک ایران را بر عهده دارد – تحریم شده است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «صنایع ارتباطی ایران از زیرمجموعههای صنایع الکترونیک ایران است، و آن نیز به نوبه خود زیر پوشش وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران قرار دارد. صنایع ارتباطی ایران اقلام مختلفی را تولید می کند که از آن جمله میتوان به سامانههای ارتباطی نظامی، الکترونیک هوانوردی، فناوری اطلاعات، جنگ الکترونیکی، و پرتابگر موشک اشاره کرد.»
در این بیانیه به نقل از استیون منوشن، وزیر خزانهداری ایالات متحده، آمده است: «رژیم ایران از یک شبکه جهانی شرکتها برای پیشبرد تواناییهای نظامی بیثباتکننده خود استفاده میکند.»
آقای منوشن افزود: «ایالات متحده به اقدامات خود علیه کسانی که به پشتیبانی از تلاشهای نظامی و گسترش تسلیحاتی رژیم کمک میکنند، ادامه خواهد داد.»
مشخصات افراد و نهادهای تحت تحریم:
در فهرست خزانهداری آمریکا نام این چهار نفر ذکر شده است:
- محمد بنیهاشمی، ایرانی، متولد ۵ فروردین ۱۳۳۸
- چین-هوا هوانگ، تایوان، متولد ۸ آپریل ۱۹۷۸
- محمد سلطانمحمدی، ایرانی، متولد ۱۳ آبان ۱۳۳۹
- شیمی سان، تایوان، متولد ۲۳ مارچ ۱۹۶۹
همچنین نام شش شرکت در ایران، تایوان و هنگکنگ آمده است:
- آرتین صنعت تابان در تهران
- دِن اینترنشنال (به انگلیسی: Den International)، تایوان
- شرکت معاملات هدا در تهران
- شرکت ناز تکنولوژی (به انگلیسی: Naz Technology)، تایوان
- شرکت صنعتی پروما (به انگلیسی: Proma Industry)، هنگکنگ
- شرکت صنعتی سُل تِک (به انگلیسی: SolTech)، هنگکنگ
تحریمهای بیشتر در دو ماه آینده
روز دوشنبه، الیوت آبرامز، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا که در اسرائیل به سر میبرد، گفته بود همان طور که در دو ماه گذشته تحریمهایی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شد، در دو ماه آینده هم این اعمال تحریمها در چارچوب کارزار فشار حداکثری ادامه خواهد داشت.
آقای آبرامز گفته بود: «ما یک برنامه تحریمهای فشار حداکثری داریم. اگر به سپتامبر و اکتبر نگاه کنید میبینید که تحریمهایی اعمال شده است. این کار در نوامبر و دسامبر هم ادامه خواهد داشت؛ چرا که هیچ ارتباطی به سیاست و انتخابات ندارد. این سیاست خارجی ایالات متحده است و بر اساس رفتار ایران پایهگذاری شده است.»
الیوت آبرامز همچنین گفت بازگشت به توافق هستهآی ایران، کار ساده و آسانی نخواهد بود.
آقای آبرامز به همراه دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دیدار کرد.