لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۰

نکته‌هایی از سخنرانی پمپئو در شورای امنیت: «مردم رنج‌کشیده ایران» به تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی نیاز دارند


مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، که روز سه‌شنبه از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس در جلسه‌ مجازی شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرده بود، با اشاره به نقض‌ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط جمهوری اسلامی ایران، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه رژیم ایران شد.

مطالب زیر در سخنرانی وزیر خارجه آمریکا ایراد شد:

به دلیل توافق هسته‌ای پُر از اشکالی که دولت قبلی مذاکره کرد، محدودیت فروش تسلیحات برای شریرترین رژیم تروریستی جهان در ۱۸ اکتبر، یعنی فقط حدود چهار ماه دیگر، به پایان می‌رسد.

این نهاد با یک انتخاب روبرو است: یا همان‌گونه که بنیانگذاران سازمان ملل می‌خواستند برای صلح و ثبات جهانی قد علم کند، و یا آن که بگذارد تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران منقضی شود و به این ترتیب به ماموریت سازمان ملل و بهترین آرمان‌های آن - که همگی ما متعهد به پاسداری از آنها شده‌ایم - خیانت کند.

اگر شما کوتاهی کنید:

  • ایران می‌تواند آزادانه جت‌های جنگنده روسی خریداری کند؛ جت‌هایی که می‌‌توانند تا شعاع سه هزار کیلومتری را هدف قرار دهند و شهرهایی چون ریاض، دهلی‌نو، رُم، و ورشو در تیررس آنها خواهد بود.
  • ایران می‌تواند آزادانه ناوگان زیردریایی خود را به روز کرده و گسترش دهد و بیش از پیش تهدیدی برای کشتیرانی بین‌المللی و آزادی دریانوردی در تنگه هرمز، خلیج فارس، و دریای عرب محسوب شود.
  • ایران می‌تواند آزادانه فناوری‌های نوین و پیشرفته را برای نیروهای نیابتی و شرکایش در سرتاسر خاورمیانه، از جمله حماس، حزب‌الله، و حوثی‌ها خریداری کند.
  • ایران شمشیر داموکلسی را بر فراز ثبات اقتصادی خاورمیانه قرار می‌دهد و کشورهایی مانند چین و روسیه را، که به ثبات بهای انرژی وابسته‌اند، به خطر می‌اندازد.
  • ایران می‌تواند آزادانه به یک معامله‌کننده خطرناک اسلحه تبدیل شود و به این ترتیب بر آتش مناقشه‌ها - از ونزوئلا گرفته تا سوریه و در اقصی نقاط افغانستان - نفت بریزد.

روحانی، رئیس‌جمهوری [ایران]، در ماه نوامبر سال گذشته گفت:‌ «وقتی ... سال آینده تحریم تسلیحاتی منقضی شود ما به آسانی خواهیم توانست به خرید و فروش اسلحه بپردازیم.» ما باید این حرف او را جدی بگیریم.

ایران یک دموکراسی با مسئولیت مانند استرالیا یا هند نیست. ما می‌دانیم که اگر تهران از توانایی خرید تسلیحات بیشتر برخوردار باشد، چه خواهد کرد.

کافی است به گزارش دبیرکل از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، که ما امروز به بررسی آن پرداخته‌ایم، توجه کنیم:

  • این گزارش تایید می‌کند که مبدا تسلیحات به کار رفته در حمله به عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹، ایران بوده است.
  • این گزارش همچنین تایید می‌کند مبدا تسلیحاتی که در نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ در سواحل یمن ضبط شده، ایران بوده است.

ایران پیش از انقضاء این تحریم تسلیحاتی، نقض آن را شروع کرده است. تصور کنید اگر این محدودیت‌ها برداشته شود، فعالیت‌های ایران چه خواهد بود.

با توجه به تاریخچه فعالیت‌های ایران در حمایت از تروریسم و خشونت، بهتر است ما این تهدید را جدی بگیریم. تمدید این ممنوعیت فشار بیشتری به تهران می‌آورد تا رفتار کردن مانند یک کشور عادی را آغاز کند. جهان و مردم ایران، که بیش از همه رنج دیده‌اند، نیاز دارند که این ممنوعیت تمدید شود.

XS
SM
MD
LG