لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۲

کمیسیون بهداشت مجلس: «بحران دارو» ادامه دارد؛ قالیباف: دارو در گمرک «دپو» شده 


کمبود دارو همچنان یکی از معضلات بیماران در ایران
کمبود دارو همچنان یکی از معضلات بیماران در ایران

در پی اوج گرفتن بحران دارویی و پزشکی در ایران، همچنین اعتراض بیماران و بخش‌های مختلف نظام سلامت ایران، رئیس مجلس شورای اسلامی از وجود دارو خبر داده و گفته است: مقدار زیادی در گمرک «دپو» شده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز دوشنبه بیست و نهم خرداد ماه مجلس، گفته است: دارو در گمرک «دپو» شده و اقلام پزشکی «به دست مردم نمی‌رسد.»

او پس از ارائه سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد «بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی» به مجلس و اعلام کمبود شدید برخی اقلام دارویی در کشور، گفت: «نباید شاهد سکته‌های این‌چنینی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی باشیم.»

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مالیات بر ارزش افزوده» کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی «یک درصد» شده است، اعلام کرد که این میزان برای دارو باید «صفر» شود.

دارو و خدمات پزشکی - درمانی از جمله مواردی است که طی سالیان اخیر با افزایش قیمت شدید همراه با کمبود در برخی موارد مواجه شده و این در حالی است که دارو و امور پزشکی جزو تحریم‌های تنبیهی آمریکا و جامعه بین‌الملل قرار ندارند و جمهوری اسلامی می‌تواند به میزان لازم نسبت به تهیه آنها، اقدام کند.

در این حال، سلمان اسحاقی، عضو مجلس شورای اسلامی در تشریح سومین گزارش کمیسیون بهداشت از عملکرد دستگاه اجرایی در حوزه مدیریت تجهیزات پزشکی و دارویی، خواستار «اتخاذ رویکرد فعالانه» توسط وزارت بهداشت و درمان دولت ابراهیم رئیسی شده است.

او با اعلام اینکه به رغم اعلام وعده‌های فراوان مقامات دولتی «بحران دارو ادامه دارد»، گفت: اکنون نوبت به «کمبود و افزایش بی‌رویه قیمت» تجهیزات پزشکی رسیده است.

از سوی دیگر، علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس‌ نیز امروز دوشنبه گفت: بیماران پیوندی، هموفیلی و بیماران خاص «در تامین دارو با مشکل مواجه‌اند.»

او با بیان اینکه «بیش از ۲۰۰ قلم» دارو در کشور با «کمبود» مواجه است، گفت: جلوی واردات داروهای خارجی را گرفتیم تا «دارو در داخل تولید شود» اما از شرکت‌های داخلی «حمایت نمی‌شود.»

واردات دارو و صنعت داروسازی در ایران با چالش‌هایی فراوانی روبروست، تا آنجا که دهم خردادماه یک عضو سندیکای «صاحبان صنایع دارویی» از انتقال چند کارخانه داروسازی کشور به ترکیه خبر داده بود.

مرتضی خیرآبادی، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی چند هفته پیش در جلسه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، گفته بود: ترکیه در حال تلاش برای «انتقال کارخانه‌های داروسازی ما به کشور خودش است» و تا به امروز «چند کارخانه داروسازی ما را به‌صورت کامل به کشور خود منتقل کرده است.»

XS
SM
MD
LG