یکی از اعضای تیم حقوقی عمران خان، نخستوزیر پیشین پاکستان، میگوید موکلش در یک سلول کوچک و کثیف «درجه سه» زندانی است.
در حالی که تیم حقوقی عمران خان آماده میشود که علیه حکم اختلاس او درخواست استیناف کند، یکی از وکلای عمران خان، نخست وزیر پیشین پاکستان، روز دوشنبه ۱۶ مرداد پس از دیدار با او، گفت که موکلش در یک سلول کوچک و کثیف زندانی است.
عمران خان، که قهرمان سابق کریکت است و اکنون ۷۰ سال دارد، از سال گذشته که با رأی عدم اعتماد پارلمان از سمت نخستوزیری برکنار شد، در کانون آشوبهای سیاسی پاکستان قرار داشت. در حالی که پاکستان با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، آشوبهای یک سال گذشته به نگرانی در مورد ثبات در این کشور مجهز به سلاح هستهای دامن میزند.
پلیس روز شنبه عمران خان را در خانهاش در شهر لاهور بازداشت کرد و به زندانی در منطقه آتُک در نزدیکی اسلام آباد، پایتخت پاکستان، منتقل کرد. دادگاه او را به اتهام اختلاس و فروش غیرقانونی هدایای دولتی مجرم شناخته و به سه سال محکوم کرده است.
نعیم پنجوتا، یکی از وکلای خان، گفته که کمتر از دو ساعت با او دیدار داشته و مدارک لازم را برای تشکیل پرونده آماده کرده و درخواست تجدید نظر در حکم دادگاه را داده است. او با اشاره به شرایط زندان عمران خان گفت او در سلول کوچکی محبوس است که «یک دستشویی روباز دارد که روزها پر از مگس، و شبها پر از حشرات است.» به گفته او خان در زندان «درجه سه» محبوس است. پانجوتا در اسلام آباد به خبرنگاران گفته بود که تیم حقوقی خان از مقامات درخواست کرده بود تا شرایط بهتری را در زندان برای او فراهم کنند.
زندانیان سیاسی در پاکستان حق برخورداری از امکانات بهتر «درجه دو» از جمله دسترسی به تلویزیون، روزنامه و کتاب را دارند.
سخنگوی دولت و مقامات زندان به درخواستهای مکرر برای اظهار نظر در مورد شرایط نگهداری خان پاسخی ندادهاند.
محکومیت اختلاس احتمالاً به این معنا است که خان از شرکت در انتخابات عمومی که قرار است تا آبان برگزار میشود، رد صلاحیت شود. او گفته که حکم دادگاه انگیزه سیاسی داشته است.
پس از درگیری خان با ارتش قدرتمند پاکستان و انشعاب در حزبش، محاکمه و زندانی شدن او ضربه دیگری به جایگاه سیاسیش وارد کرد.
خان از زمان برکناری، برای برگزاری انتخابات زودهنگام تلاش کرده است. خان ارتش و مخالفان سیاسیاش را متهم میکند که علیه او توطئه کردهاند تا مانع از حضورش در انتخابات شوند. تظاهرات خشونتآمیز ۱۹ اردیبهشت طرفداران او به افزایش تنشها با ارتش انجامید. ارتش که از هنگام تشکیل کشور پاکستان، در نیمی از تاریخ آن کشور قدرت را در دست داشته است، این اتهام را رد میکند.
انتظار میرود شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، این هفته خواستار انحلال پارلمان شود و راه را برای برگزاری انتخابات سراسری تا آبان ماه هموار کند.
افزوده شدن بحران سیاسی به بحران اقتصادی موجود در پاکستان، به نگرانیهای جهانی در مورد ثبات در این کشور مجهز به سلاح هستهای دامن زده است.