وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی روز جمعه چهارم اسفند، طرح بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، برای غزه پس از جنگ را محکوم کرد.
این وزارت خانه در بیانیه ای که ساعاتی پس از انتشار طرح «یک روز پس از حماس» منتشر کرد، گفت که این طرح را «اشغال مجدد رسمی نوار غزه و تحمیل کنترل اسرائیل بر آن» میداند.
بیانیه وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی که در شبکه اجتماعی این تشکیلات در «ایکس» منتشر شد، با انتقاد از طرح آقای نتانیاهو، آن را طرحی برای «طولانی کردن نسل کشی» علیه مردم فلسطین و «تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر برای اجرای طرح های آوارگی آنان» نامید.
وزارت تشکیلات خودگردان فلسطینی طرح بنیامین نتانیاهو را «مانوری آشکار برای خنثی کردن تلاش های آمریکا و جامعه بین المللی»توصیف کرد که به گفته این بیانیه، با هدف توقف جنگ و آزادی زندانیان و گروگان ها، حل مناقشات و تاسیس کشور فلسطینی انجام شده است.
این بیانیه از ایالات متحده و سایر کشورهای غربی خواست که فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسند، به آن اجازه دهند تا به عضویت سازمان ملل متحد درآید و کنفرانس صلح بین المللی برگزار کند تا «به اشغال پایان داده شود و مردم ما بتوانند از حق خود استفاده کنند.»
به گزارش رسانه های اسرائیلی، نکته های اصلی طرح بنیامین نتانیاهو در بر گیرنده شناسایی یک نهاد غیرنظامی است که مسئول غیرنظامی کردن نوار غزه خواهد بود و آزادی عمل ارتش اسرائیل را حفظ خواهد کرد.
به گزارش روزنامه «جروزالم پست»، در ابتدای طرح آقای نتانیاهو آمده است: «اسرائیل به منظور جلوگیری از تجدید تروریسم و خنثی کردن تهدیدها از سوی غزه، آزادی عمل عملیاتی خود را در کل نوار غزه، بدون محدودیت زمانی حفظ خواهد کرد».
به نوشته این طرح، همچنین «فضای امنیتی ایجاد شده در نوار غزه در منطقه هم مرز با اسرائیل تا زمانی وجود خواهد داشت که نیاز امنیتی به آن وجود داشته باشد».
«تایمز اسرائیل» هم نوشته که هدف از طرح بنیامین نتانیاهو، تعیین «مقامات محلی غیر وابسته به گروه های تروریستی» برای اداره نوار غزه به جای گروه شبه نظامی حماس است که تحت حمایت های جمهوری اسلامی قرار دارد. با این همه، در طرح اشاره ای به تشکیلات خودگردان فلسطینی نشده است.
نخست وزیر اسرائیل پیشتر گفته بود که اجازه نخواهد داد این تشکیلات، غزه را اداره کند. اما او برخی اوقات اشاره کرده که اسرائیل به تشکیلات خودگردان در شکل کنونی خود اجازه نخواهد داد به غزه بازگردد.
به نوشته تایمز اسرائیل، این موضوع نشان می دهد که اسرائیل می تواند با تشکیلات خودگردان اصلاح شده ای که دولت جو بایدن آن را تحت فشار قرار داده است، همزیستی داشته باشد.
این تشریه همچنین اشاره کرد که جزییات طرح «یک روز پس از حماس» بر اساس مواضعی است که آقای نتانیاهو از آغاز جنگ در غزه ابراز داشته است.
جنگ در غزه پس از حملات تروریستی شبه نظامیان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر آغاز شد. در این حملات دست کم ۱۲۰۰ تن کشته شدند که اکثر آنها غیر نظامی بودند. به دنبال آن، اسرائیل عملیات نظامی خود را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، در بیانیه دفتر اقای نتانیاهو آمده است که این طرح بر اساس اصولی بنا شده است که مردم آن را پذیرفته اند و به عنوان مبنایی برای گفتگوهای آینده در مورد مدیریت پس از جنگ غزه خواهد بود.
این طرح همچنین تاکید می کند که «ارتش اسرائیل به جنگ تا دستیابی به اهداف خود، یعنی نابودی قابلیت های نظامی و زیرساخت های دولتی حماس و جهاد اسلامی، بازگشت گروگان های ربوده شده در ۱۵ مهر و حذف هر گونه تهدید امنیتی درازمدت از سوی نوار غزه» ادامه خواهد داد