لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۴

آکسفام: ثروت ۶۲ نفر برابر با مجموع دارایی‌های نیمی از مردم جهان است


یک سازمان بین المللی فعال در عرصه امدادرسانی و مبارزه با فقر می گوید، یک درصد از مردم جهان به اندازه مجموع بقیه جمعیت جهان ثروت دارد و ثروت تنها ۶۲ نفر، معادل کل دارایی‌های نیمی از مردم دنیاست.

در گزارش آکسفام آمده است که در حال حاضر دارایی ۶۲ فرد فوق ثروتمند - از جمله بیل گیتس، وارن بافت، برادران کخ و وارثان فروشگاه های زنجیره ای والمارت - برابر است با مجموع دارایی سه و نیم میلیارد نفر از جمعیت کره زمین؛ یعنی نیمی از جمعیت جهان که در جدول توزیع ثروت در طبقه تحتانی قرار می گیرد. پنج سال پیش این فهرست ۳۸۸ نفره بود.

هافینگتون پست می گوید دارایی این ۶۲ نفر از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو ۴۴ درصد، معادل ۱۷۶۰ میلیارد دلار افزایش یافته، و همزمان دارایی نیمه فقیرتر جمعیت جهان ۴۱ درصد افت کرده است.

گوین کریپکه مدیر سیاست گذاری آکسفام، سازمان بین المللی برای ریشه کنی فقر و گرسنگی، به هافینگتون پست گفت "هیچ آدم معتبری نمی گوید که این وضع برای جهان و اقتصاد خوب است."

به گفته کریپکه، نابرابری گسترده توزیع ثروت، دیگر نتیجه تاسف بار رشد اقتصاد تلقی نمی شود، بلکه بسیاری از اقتصاددانان که مشهورترین آنها توماس پیکتی است، می گویند نابرابری عامل بازدارنده رشد است، چرا که قدرت خرید کاهش می یابد و می تواند منجر به بی ثباتی اقتصادی و سیاسی شود.

پیکتی در عین حال می گوید نابرابری چشمگیر توزیع ثروت به بی ثباتی در خاورمیانه دامن می زند.

نابرابری ثروت به نوشته هافینگتون پست صرفا مسئله انصاف و عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی نیست. تحقیقات زیادی نشان می دهند که تاثیرات این امر بر سلامتی فقیران، افزایش بیماری های قلبی، افزایش نرخ خودکشی و کاهش عمر ثابت شده است.

بخش عمده افزایش ثروت در میان عده اندک ثروتمندان جهان در سایه شکوفایی بازار سهام است. گزارش ثروت جهانی که سال گذشته مؤسسه کردیت سوئیس منتشر کرده و در گزارش آکسفام هم مورد توجه قرار گرفته، با بیان این که نابرابری در جهان به رکورد جدیدی رسیده، می گوید نیمی از ثروت جهان در دست یک درصد از جمعیت جهان است.

اما فقط بازار سهام نیست که به نابرابری توزیع ثروت انجامیده است. گزارش آکسفام بر مسئله مالیات و لزوم مالیات بستن دولت ها از ثروتمندان و شرکت های بزرگ تاکید می کند.

کریپکه می گوید امتیازهای مالیاتی بر ثروتمندان "باخت بزرگی برای دولت ها است." ثروتمندان در همه جای جهان استراتژی های شگفت انگیزی دارند تا پول خود را طوری به کار بگیرند تا نامرئی جلوه کند و برای دولت ها غیرقابل دسترس شود.

این مدیر آکسفام می گوید وقتش رسیده که در این زمینه اصلاحات صورت گیرد.

XS
SM
MD
LG