لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۴

دیدگاه | آینده سیاست آمریکا در برابر اسرائیل در دولت بایدن روشن نیست


پارلمان اسرائیل از طرح برگزاری انتخابات در ماه مارس زیر سایه کووید خبر می دهد.
پارلمان اسرائیل از طرح برگزاری انتخابات در ماه مارس زیر سایه کووید خبر می دهد.

جیمز کارافانو، نایب رئیس و مدیر پژوهش در امنیت ملی و امور خارجی در «بنیاد هریتج»، و ادم میلستاین، یکی از موسسان و رئیس هیات مدیره شورای اسرائیل آمریکا، در یادداشتی در نشریه «هیل» نوشته اند پرزیدنت بایدن در پی ایجاد اجماع بر سر مسائل سیاست خارجی است. او همچنین امیدوار است مسائل پیچیده ژئواستراتژیک را به پس از رسیدگی به دستور کار داخلی دولت موکول کند.

کارافانو و میلستاین می گویند هسته اصلی تیم بایدن همان چهره های دولت اوباما هستند و منتظر هستند در اسرع وقت به سیاست های دوره اوباما برگردند. جناح چپ حزب دموکرات حمایت دو حزبی سنتی واشنگتن از اتحاد آمریکا و اسرائیل را رد می کند. آن ها اسرائیل را ریشه مشکلات منطقه می دانند و جانب فلسطینیان را می گیرند. در واقع، آن ها تصور می کنند خاورمیانه در دستان اخوان المسلمین وضعیت بهتری خواهد داشت و حامی جایگزینی رژیم ها در مصر، اردن و عربستان سعودی هستند و با قصد ترامپ برای محدود کردن ایران مخالفت داشته اند.

بعضی از گزینه های تازه پرزیدنت بایدن برای خدمت در دولت به این گروه تعلق دارند.

البته دولت بایدن از راه حل تشکیل دو کشور اسرائیلی و فلسطینی حمایت کرده است. کاخ سفید در عین حال در پی برقرار کردن امدادها به تشکیلات خودگردان فلسطینی، تجدید تامین منابع مالی برای کمک به آژانس پناهجویان سازمان ملل متحد برای فلسطینیان، و بازگشایی دفتر «سازمان آزادی بخش فلسطین» در واشنگتن است.

بایدن در تمام دوران فعالیت سیاسی اش بی تعارف از اسرائیل حمایت کرده و قویا مخالف جنبش ضد یهودی تحریم محصولات اسرائیلی بوده است. دولت بایدن اخیرا از اتحاد بین المللی یادبود هولوکاست استقبال و با تحقیقات دادگاه جرایم بین المللی درباره اسرائیل مخالفت کرد.

موضع بایدن بر سر ایران هم خیلی روشن نیست. دولت بایدن دیگر نمی گوید تمام گزینه ها در برابر ایران بر روی میز است و اخیرا هشدار داد متحدانش در خاورمیانه با سیاست های آمریکا مخالفت نکنند یا به دنبال راه حل های نظامی نباشند. هنوز روشن نیست دولت بایدن برای «پیمان ابراهیم» چه برنامه ای دارد.

هر کس تصور می کند اوضاع در منطقه در کوتاه مدت رو به ثبات و رفاه بیشتر پیش خواهد رفت، سخت در اشتباه است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

در همین مورد، یک دیدگاه دیگر را نیز بخوانید:

دیدگاه | یادداشت تریتا پارسی: مشکل منطقه‌ای واقعی با برجام

XS
SM
MD
LG