هنری اولسن، مقالهنویس روزنامه واشنگتنپست، در مقالهای قرارداد دفاعی جدید میان ایالات متحده، بریتانیا، و استرالیا موسوم به «آوکاس» را یک اقدام شاهکار و نشانه مثبت دیگری از اشراف دولت بایدن بر مساله مهار چین به عنوان «مهمترین هدف راهبردی ایالات متحده» میداند.
آقای اولسن در ابتدای مقاله ضمن اشاره به عملیشدن امکان دستیابی استرالیا به فناوری زیردریایی هستهای ایالات متحده در نتیجه «آوکاس»، برتریهای زیردریاییهای سوخت هستهای ایالات متحده نسبت به نوع سوخت دیزلی فرانسوی را یادآور میشود.
به گفته آقای اولسن، این زیردریاییهای کلاس ویرجینیا با دارا بودن توانایی پرتاب ١۶ موشک تاماهاوک و توانایی حمل سلاحهای هستهای، علیرغم تاکید نخستوزیر استرالیا بر خودداری کانبرا از دستیابی به این سلاحها، به استرالیا در برابر چین یک برتری تهاجمی نسبی میدهد.
نویسنده این مقاله در ادامه با اشاره به اهمیت افزایش توان نظامی استرالیا در برابر چین میافزاید: «[پیمان آوکاس] همچنین بریتانیا و ایالات متحده را به طور مستقیم پشت سر استرالیا قرار میدهد و چین را وادار به دریافتن این مساله میکند که هرگونه زورگویی [پکن] علیه همسایگانش با جبههای متحد مواجه خواهد شد.»
به اعتقاد هنری اولسن، چین هر اندازه نیرومند هم باشد، یارای رویارویی با مجموع تواناییهای ایالات متحده و متحدانش را ندارد. بنا به استدلال وی، «باید به دیپلماتهای آمریکایی دستور داده شود اتحادهایی از این دست را تقویت کنند و تواناییهای نظامی متحدان [آمریکا] را افزایش دهند.» به گفته آقای اولسن، بیشتر شدن اتحاد دموکراسیهای آسیا سبب کاهش احتمال ادامه ماجراجوییهای پکن میشود.
به باور این مقالهنویس روزنامه واشنگتنپست، قراردادهای نظامی دولت بایدن با فیلیپین و تایوان، و همچنین تلاشهای وی برای نزدیکشدن به ویتنام، گامهایی مثبت در راستای راهبرد مهم مهار چین هستند.
هنری اولسن، در پایان مقاله خود برقراری مجدد حضور دائمی در منطقه شرق دور و توسعه نیروی دریایی ایالات متحده برای اعزام احتمالی نیروی بیشتر به این منطقه شرق را همچون «آجری دیگر در یک دیوار ضدچینی مستحکم» بر میشمرد.
* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.