پیتر کنت، وزیر محیط زیست دولت فدرال کانادا روز دوشنبه ۲۱ آذر اعلام کرد این کشور به طور رسمی از عضویت در پیمان کیوتو کناره گیری می کند.
کنت با اعلام این خبر افزود دولت کانادا با اتخاذ این تصمیم و عدم پرداخت جریمه ها حدود ۱۵ میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد.
دولت محافظه کار کانادا می گوید با توجه به شرایط اقتصادی امروز هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.
کنت «دولت نالایق لیبرال» را به خاطر امضاء این پیمان و عدم انجام اقدامات ضروری برای کاهش تولید گازهای گلخانه ایی مقصر دانست و به درخواست دولت محافظه کار کانادا برای خروج از این پیمان رسمیت بخشید.
پیمان کیوتو که در سال آینده منقضی می شود، اغلب قدرت های اقتصادی صنعتی جهان را ملزم می کند که علاوه بر کاهش تولید گازهای گلخانه ایی تا میزان سال ۱۹۹۰، با کمک های مالی به کشورهای در حال توسعه، ضریب استفاده از انرژی های بازگشت پذیر را افزایش دهند.
کانادا در سال ۱۹۹۷ پیمان کیوتو را به تصویب رساند ولی در انجام تعهدات خود موفقیت چندانی حاصل نکرد.
محافظه کاران تعهد کرده اند که تا سال ۲۰۲۰ میلادی میزان تولید گازهای گلخانه ای را از تراز سال ۲۰۰۵، حداقل ۱۷ درصد کاهش دهند که نسبت به تعهد اولیه رقم بسیار پایین تری است.
در همین زمینه بسیاری از منتقدین و کارشناسان محیط زیست مانند مگان لزلی بر این باورند که هراس کانادا از ادامه تعهدات خود به پیمان کیوتو اساس چندانی ندارد.
وی در این باره می گوید: «آنچه که اتفاق افتاد در حقیقت کناره گیری دولت کانادا از تعهدات بین المللی خود است. این مانند دانش آموزی ست که درس نمی خواند و به دلیل ترس از رد شدن در امتحان از ادامه تحصیل انصراف می دهد. هزینه ای که (دولت کانادا) ادعا میکند برای باقی ماندن درپیمان کیوتو باید بپردازد کاملا ساختگی ست.»
دولت کانادا باید تا پایان سال میلادی تصمیم خود مبنی بر کناره گیری از پیمان کیوتو را به اطلاع سازمان ملل متحد برساند و در غیر این صورت برای دستیابی به اهدافی که به آن ها ملزم شده است، ناچار به خرید سهمیه گران قیمت کربن خواهد شد.
در نشست اخیر تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد که آفریقای جنوبی برگزار شد، ۱۹۴ کشور شرکت کننده توافق کرند که مذاکرات پیرامون تصویب یک تعهدنامه جدید را شروع کنند. در این پیمان همه کشورهای عضو به طور یکسان ملزم به انجام تعهدات مصوبه خواهند شد