اعتصابات و اعتراضات پرستاران در ایران که بسیاری از تحلیلگران آن را «بیسابقه» میدانند، با وجود بازداشتها و تهدیدهای مقامات جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.
این اعتراضات که از کرج، مرکز استان البرز آغاز شد و از نیمه دوم مرداد در بیش از ۲۰ شهر ایران ادامه یافت، روز دوشنبه پنجم شهریور نیز با حضور معترضان دستکم در گرگان و کنگان جریان داشت. این اعتراضات مورد پشتیبانی نهادهای صنفی مختلف قرار گرفته و در خارج از ایران نیز تجمعهایی در حمایت از آن برگزار شده است.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه پنجم شهریور، اعتراضات پرستاران دستکم در گرگان استان گلستان در شمال ایران و در کنگان استان بوشهر در جنوب کشور جریان داشته است.
پرستاران معترض در گرگان با در دست داشتن پلاکاردهایی که مطالباتشان را بر روی آن نوشته بودند، شعار دادند: «پرستار داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»
همچنین یک گزارش ویدئویی دیگر اعتصاب و تجمع پرستاران و کادر درمان در کنگان را به تصویر کشیده است.
روزنامه اعتماد در گزارشی به شعاری که یک پرستار معترض در دست دارد، اشاره کرده است که گفته «عدالت در پرداخت، مطالبه پرستاری» است؛ در این گزارش تأکید شده که «این پیام روشنی است از آنچه جامعه پرستاری ایران میخواهد، با این حال چند نفر از معترضان بازداشت شدند تا تجمعات متوقف شوند.»
تاکنون چند پرستار از جمله زهرا تمدن، سرپرستار بیمارستان مسیح دانشوری، و پویا اسفندیاری، پرستار بیمارستان میلاد در تهران، بازداشت شدهاند.
همزمان با اعتراضات و اعتصابات پرستاران در ایران، موجی از تجمعها در خارج از کشور در حمایت از آنان آغاز شده است.
یک ویدئوی رسیده به صدای آمریکا، تجمع گروهی از ایرانیان ساکن سندیگو در حمایت از پرستاران را نشان میدهد. آنها همچنین تصویری از آرزو بدری، زن جوانی که بر اثر شلیک مأموران حکومتی در ارتباط با رعایت نکردن حجاب اجباری زخمی شد و به کما رفت و همچنان در بیمارستان به سر میبرد، در دست دارند.
اعتصابات و اعتراضات پرستاران که به گزارش رسانههای داخل ایران در «بیش از ۵۰ بیمارستان در شهرهای مختلف» جریان دارد، مورد حمایت شخصیتهای سیاسی و نهادهای صنفی قرار گرفته است.
به گفته محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار، گستره و شکل اعتراضات پرستاران «در ۱۰۰ سال تاریخ پرستاری مدرن ایران بیسابقه» است.
همچنین، حامد عنایتی، کارشناس پرستاری، به روزنامه «دنیای اقتصاد» گفته که «همه مطالبات پرستاران مشخص و روی میز است، سالیان دراز است در جلسات و نشستها مطرح شده و اکنون فقط یک دستور قاطعانه و مشخص برای اجراییشدن میخواهد.»
پرستاران به اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری، اضافهکار اجباری و دستمزدهای ناچیز اعتراض دارند و میگویند وزارت بهداشت باید صدای آنها را بشنود و مطالباتشان را برآورده کند.
اعتراضات صنفی پرستاران که همچنان با حمایتهای گسترده تشکلهای صنفی مواجه شده و شماری از نهادهای مستقل خواهان «اتحاد کارگران، معلمان و پرستاران» شدهاند.