لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۶

تب «انفجاری» ۳۵۰ هزار نفر در کره‌شمالی؛ شش نفر بر اثر کرونا جان باختند


رسانه‌های دولتی کره شمالی یک روز پس از اینکه این کشور برای اولین بار به شیوع کووید-۱۹ در کشور اعتراف کرد اعلام کردند که شش نفر جان خود را از دست داده‌اند و ۳۵۰ هزار نفر به دلیل تبی که «به طور انفجاری» در سراسر کره شمالی گسترش یافته است تحت درمان قرار گرفته‌اند.

کره شمالی تست کافی برای تشخیص کووید-۱۹ ندارد و می‌گوید علت تب‌های گسترده را نمی‌داند.

شیوع ویروس در کشوری که سیستم مراقبت بهداشتی ضعیف و جمعیتی که واکسینه نشده دارد می‌تواند ویرانگر باشد.

خبرگزاری کره شمالی گزارش داده است از ۳۵۰ هزار نفری که از اواخر ماه آوریل به تب مبتلا شده‌اند، بالای ۱۶۲ هزار نفر بهبود پیدا کرده‌اند. روز گذشته، ۱۸ هزار بیمار تازه با علائم تب پیدا شد و نزدیک ۱۸۸ هزار نفر برای درمان قرنطینه شده‌‌اند.

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی، یکی از شش نفری که جان خود را از دست داد به نوع امیکرون ویروس کرونا مبتلا بود.

کره شمالی روز پنجشنبه پس از اعتراف به مشاهده نخستین موارد ابتلا به کرونا در‌کشور، قرنطینه اعمال کرد.

انتشار ویروس ممکن است پس از رژه نظامی بزرگ ۲۵ آوریل سرعت گرفته باشد. کیم جونگ‌ اون در این رویداد سخنرانی کرد و ارتش و تسلیحات خود را در مقابل ده‌ها هزار نفر به نمایش گذاشت.

برخی از تحلیل‌گران معتقدند این بحران می‌تواند ماه‌ها و احتمالاً تا سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کند.

کارشناسان می‌گویند کره شمالی هنوز واکسن و قرص های ضد ویروس کووید-۱۹ ندارد و احتمالاً تعداد کمی از بخش‌های مراقبت ویژه برای درمان موارد جدی بیماری وجود دارد و این، می‌تواند به مرگ و میر بالاتری نسبت به سایر کشورها بیانجامد.

این کشور سال گذشته، میلیون‌ها دز واکسن ارائه شده توسط برنامه توزیع کوواکس سازمان بهداشت جهانی از جمله واکسن‌های آسترازنکا و سینووک چین را نپذیرفت.

کره شمالی همچنین فاقد سیستم‌های ذخیره‌سازی در سرمای شدید است و نمی‌تواند واکسن‌های «ام‌آر‌ان‌ای» مثل فایزر و مدرنا را نگهداری کند.

کوواکس، پس از آنکه دید کره شمالی هیچ برنامه‌های برای دریافت واکسن ندارد، تعداد دزهای اختصاص یافته به این‌ کشور را کاهش داد.

کره شمالی سال گذشته اعلام کرد که تجهیزات پی‌شیی‌آر خود را برای انجام تست‌های کرونا توسعه داده است و روسیه نیز می‌گوید تعداد کمی کیت آزمایش کووید-۱۹ تحویل این کشور داده است.

آخرین داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که تا پایان ماه مارس، تنها ۶۴ هزار و ۲۰۷ نفر از ۲۵ میلیون جمعیت کره شمالی تست کرونا داده بودند که نتایج همه تست‌ها نیز منفی اعلام شد.

دفتر یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی اعلام کرده است که دولت او مایل به ارائه تجهیزات پزشکی به کشور همسایه است اما کره شمالی هنوز درخواست کمک نکرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفته است روسیه هر درخواستی از کره شمالی برای تأمین واکسن کووید-۱۹ را به سرعت بررسی خواهد کرد.

واشنگتن روز پنجشنبه اعلام کرد از کمک رسانی به کره شمالی حمایت می‌کند اما برنامه ای برای اشتراک گذاری واکسن ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت: «ما از کره شمالی می‌خواهیم تا با جامعه بین‌المللی برای تسهیل واکسیناسیون سریع جمعیت خود همکاری کند».

XS
SM
MD
LG