وزير امور خارجه ايالات متحده، جان کری، موضوع اعزام سرباز به عراق را رد کرد و از کفيل نخست وزيری عراق، حیدر العبادی، خواست فورا کابينه فراگيری تشکيل دهد. جان کری همراه با وزير دفاع ايالات متحده، يعنی چاک هيگل، برای شرکت در گفتگوهای سالانه وزرای امور خارجه آمريکا و استراليا، هم اکنون در سيدنی بسر میبرد.
جان کری گفت، با اينکه ايالات متحده مواضع گروه افراطی داعش در شمال عراق را مورد حملات هوايی قرار داده است، ولی سربازان آمريکايی به منطقه اعزام نخواهند شد.
وزير امور خارجه ايالات متحده گفت راه حل بحران عراق يک حکومت «متحد و فراگير» در بغداد است که همه طيف های سياسی را دربرگيرد. آمريکا از انتصاب حیدر العبادی برای جانشينی نوری المالکی در مسند نخست وزيری عراق حمايت میکند.
کری گفت، سرنوشت عراق در دست خود عراق است.
جان کری مضافا گفت، «بگذاريد به سادهترين شکل ممکن به شما بگويم مذاکره از کجا آغاز میشود. هيچگونه اعزام مجدد نيروهای رزمی آمريکايی به عراق در کار نيست. اين مبارزهای است که عراقیها بايد برای نجات عراق به آن بپيوندند زيرا اگر شما حکومتی نداشته باشيد که فراگير و موثرباشد، هيچ چيز ديگری کار نخواهد کرد.»
تاکنون هزاران عراقی برای فرار از پيشروی دولت اسلامی (داعش) مناطق شمالی کشور را ترک کردهاند. بسياری از اين افراد از خشونت افراط گرايان دولت اسلامی در کوهستانها پناه گرفته اند و بيش از يک هفته است که از آب و غذا محرومند.
پيتر جنينگز، مدير انستيتوی استراليايی سياست استراتژيک، که انديشکده مستقلی است، معتقد است که ايالات متحده برای کمک به آوارگان و آنهايی که از خشونت فرار کردهاند به حملات هوايی بيشتری دست خواهد زد.
آقای جنينگز در اين رابطه گفت، «يک جنگ هوايی به تنهايی راه حل کاملی نيست، اما قطعا تلاشهای داعش برای تاسيس خليفهگری را با پيچيدگیهايی روبرو میسازد و خطر داعش را برای آن گروههای اقليتی که در شمال کشور هم اکنون مورد حمله قرار گرفته اند از سر آنها کم میکند.»
جان کری همچنين خواستار مجازات مسئولين سقوط هواپيمای پرواز MH17 خطوط هوايی مالزی شد. او گفت واشنگتن «خشم عميق» استراليا را در مورد شليک به هواپيمای مالزيايی که منجر به سقوط آن شد درک میکند. ۳۸ شهروند استراليا مسافر آن جت مسافربری بودند.
مذاکرات سيدنی همچنين حضور نيروهای نظامی و پرسنل هوايی ايالات متحده را در شهر داروين در شمال استراليا تقويت کرد. پايان بخشيدن به جاهطلبیهای اتمی کره شمالی و تنشهای موجود در دريای جنوب چين نيز مورد گفتگو قرار گرفت.
وزير امور خارجه استراليا، جولی بيشاپ، گفت مناسبات دوجانبه «هرگز قويتر از اين نبوده است.»