منابع خبری از آغاز مین زدایی در مناطق مرزی دو کره از روز دوشنبه خبر می دهند.
چو سانگ هون در گزارش نیویورک تایمز از اقدام مهندسان نظامی کره جنوبی و کره شمالی در منطقه مرزی – موسوم به «منطقه غیرنظامی اعلام شده» – در پاکسازی مرز از مینها و آمادگی برای جستجوی بقایای پیکرهای سربازان آمریکائی و فرانسوی کشته شده در جنگ دهه ۱۹۵۰ کره خبر میدهد.
در دهکده مرزی پانمونجوم که پیمان متارکه جنگی امضا شد نیز مین زدائی آغاز شده است.
در دیدار اخیر «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی با رهبر کره شمالی در پیونگ یانگ، دو طرف توافق کردند در راستای عادی سازی مناسبات، علاوه بر پاکسازی مرز از مین، جستجوی گسترده برای یافتن بقایای پیکرهای سربازان غربی شرکت کننده در جنگ شبه جزیره کره انجام شود. گفته میشود پیکرهای ۳۰۰ سرباز آمریکائی و فرانسوی که جزو نیروهای سازمان ملل متحد در جنگ کره شرکت داشتند در تپه ای در منطقه مرزی به خاک سپرده شده اند.
دو طرف همچنین توافق کردند از انجام رزمایش در اطراف منطقه مرزی و پروازهای نظامی برفراز مرز خودداری ورزند. «منطقه غیرنظامی اعلام شده» نیز تغییر نام یافت و «منطقه صلح» نام گرفت. از این پس توریست های هر دو کره می توانند آزادانه در این منطقه مرزی گشت بزنند.
در پایان جنگ شبه جزیره کره – در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ – فرمانده نظامی آمریکائی نماینده سازمان ملل متحد و ژنرالهای چین کمونیست و کره شمالی پیمان متارکه را امضا کردند و منطقه غیرنظامی شده را به عنوان منطقه حائل دو کره تا زمان امضای پیمان صلح ایجاد کردند. پیمان صلح هنوز امضا نشده است.
برخلاف نام آن، منطقه غیرنظامی اعلام شده از جمله نظامی ترین مناطق جهان بوده و در سراسر آن استحکامات نظامی و دیوارهای دفاعی ایجاد شده، مین های زیادی کار گذاشته شده، و گاردهای پرشمار گشت زنی از هر دو طرف همه جا حضور دارند.
گفته می شود پاکسازی مرز از مین دو ماه طول خواهد کشید.
در دیدار ماه ژوئن پرزیدنت ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور، دو طرف متعهد شدند در جستجو برای یافتن پیکر سربازان آمریکائی تلاش کنند.
تاکنون بقایای پیکرهای ۵۵ سرباز آمریکائی به کشور باز گردانده شده و پرزیدنت ترامپ از این اقدام به عنوان یک پیروزی در عرصه دیپلماسی یاد کرده است.