لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۰

نیما ارکانی- حامد، فیزیک دان جوانی که در پی ناشناخته هاست


نیما ارکانی- حامد، فیزیک دان جوانی که در پی ناشناخته هاست
نیما ارکانی- حامد، فیزیک دان جوانی که در پی ناشناخته هاست

نیما که تبار ایرانی دارد در ۱۶ فروردین ۱۳۵۱ در هوستون در ایالت تکزاس از پدر و مادری ایرانی که هر دو فیزیک دان بودند؛ زاده شد.

خانواده وی پس از انقلاب ایران در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ خورشیدی به ایران مراجعت کردند، اما پس از مدتی کوتاه مجدداً ایران را ترک کرده و به شهر تورنتو در کانادا رفتند و در نتیجه نیما به شهروندی کانادا در آمد.

دانشمند جوان کانادائی-آمریکائی ایرانی تبار، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ریاضیات و فیزیک با درجه عالی در دانشگاه تورنتو بپایان رساند و سپس به دانشگاه برکلی رفت. وی سپس دوره دکترای خود را در دانشگاه برکلی در ایالت کالیفرنیا تمام کرد و برای دوره فوق دکترا به دانشکده استانفورد رفت.

هنگامی که شرح حال نیما ارکانی-حامد را نگاه می کنید، می بینید که سراسر پر از مشاغل اکادمیک است، از انستیتوی مطالعات پیشرفته گرفته تا استادی در دانشگاه هاروارد. از دستیاری استاد فیزیک در دانشگاه برکلی گرفته تا پژوهش گر یا مربی در دانشگاه برکلی

نیما ۹ جایزه مهم را در پرونده علمی خود به همراه دارد، حد اقل ۱۴ دانشجوئی که دوره فوق دکترای خود را گذرانده اند، نظارت کرده است و ۸۰ کار تحقیقی را به همراه فیزیک دان های دیگر منتشر کرده است.

نیما که یک فیزیک دان نظری است، در چارچوب فضا، زمان، ابعاد و شرائط فعلی فیزیک نظری کار می کند. در ذرات بنیادی و نسبیت عام (دو نظریه) صاحب نظر است و « نظریه گرانش کوانتومی » را دنبال می کند. در واقع وی به بخشی از تصویری که ما از طبیعت داریم –تصویری که کامل نیست – پرداخته است؛ به نظریه ریسمان

نیما ارکانی- حامد یک دانشمند جوان آمریکائی ایرانی تبار که تحصیلات عالی خود را در ۲ دانشگاه معروف آمریکا، برکلی و سپس استانفورد به پایان رسانده است، در چارچوب تئوری فیزیک به نمونه

« ابعاد بسیار بزرگ » در کنار جیا دوالی۱ و ساواس دیموُپولوس۲ و همچنین ئوری ریسمان و کواکب شناسی کار کرده است.

وی هر چند که برای پیوستن به تیم فیزک دانشگاهی برکلی در کالیفرنیا بود اما کمی بعد به دانشگاه هاروارد رفت و سپس رسماً به آن دانشگاه پیوست.

وی در سال ۲۰۰۳ میلادی جایزه مدال گریبوف۳ را که ویژه جامعه فیزیک دانهاست، از آن خود کرد. کمی بعد، در سال ۲۰۰۵ میلادی و هنگامی که در دانشگاه هاروارد بود، مدال فی بیتا کاپا۴ را از آن خود کرد.

... و باز هم یک جایزه دیگر و افتخاری دیگر در دنیای فیزیک

نیما ارکانی- حامد در سال ۲۰۰۸ میلادی جایزه ریموند و بورلی ساکلر را در تل آویو دریافت کرد. این جایزه از سوی دانشگاه تل آویو به دانشمندان جوان تعلق می گرفت.

۱Gia Dvali

۲Savas Dimopoulos

۳Gribov Mesal of the European Physical Society

منابع مورد استفاده:

1 – Wikipedia

2 – The School of Natural Sciences

XS
SM
MD
LG