لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۰

پژوهش جدید: زندگی با گربه موجب بیماری روانی نمی شود


خبر خوب برای دوستداران گربه. معلوم شد گزارش های پیشین که بزرگ شدن با گربه خانگی و بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری روانی را به هم مرتبط می دانست، حقیقت ندارد.

بنابه گزارش ژورنال «سایکولاجیکال مدیسن»، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن می گویند انگل «توکسوپلاسما گوندی»، نوعی انگل که میزبان عمده آن گربه است و قبلاً به ایجاد مشکلات روانی در انسان ربط داده می شد، در افرادی که با گربه بزرگ می شوند ایجاد بیماری و مشکلات روانی نمی کند.

دکتر فرانچسکا سالمی، نویسنده اصلی این پژوهش گفت: «پیام به صاحبان گربه واضح است: شواهدی بر اینکه گربه، کودکان را در خطر ابتلا به بیماری روانی قرار می دهد نیست.»

سالمی گفت رابطه ضعیفی بین داشتن گربه خانگی و نشانه های بیماری روانی در ۱۳ سالگی هست، ولی همان رابطه کوچک هم معلوم شد که دلایل دیگری دارد. «وقتی که ما عوامل دیگر مثل ازدحام و شلوغی محیط خانه، و شرایط اجتماعی – اقتصادی را کنترل کردیم، یافته های جدید نشان داد که گربه ها مقصر نیستند.»

پژوهشگران ادعا می کنند که یافته های جدید شان، خیلی قابل اطمینان تر است، چرا که آنها حدود بیست سال روی ارتباط بزرگ شدن با گربه خانگی و بیماری های روانی وقت گذاشته و مطالعه کردند، تا اینکه فقط از مردمی که مشکل روانی دارند از جزئیات دوران کودکی اشان بپرسند و بیماری آنها را ربط به داشتن گربه در کودکی بدهند.

از سوی دیگر، مطالعات قبلی نسبتاً کوچک بوده و اطلاعاتش دچار شکاف است.

«جیمز کیرکبراید» نویسنده ارشد پژوهش می گوید ارتباط مستقیمی بین داشتن گربه خانگی در طول بارداری و در دوران کودکی، و ابتلا به بیماری روانی، بعد ها در زندگی، دیده نشده است.

وی گفت: «هرچند، شواهد آشکاری هست که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض انگل توکسوپلاسما گوندی در طول حاملگی، می تواند موجب عیوب مادرزادی و دیگر مشکلات در کودکان شود. به خاطر همین توصیه می شود که زنان باردار از تماس با مدفوع گربه (که ممکن است آلوده به انگل توکسوپلاسما گوندی باشد) خود داری کنند.»

در این مطالعه، پژوهشگران، ۵ هزار نفر را که در سالهای ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ متولد شده اند، در طول ۱۸ سال مورد مطالعه نزدیک قرار دادند. در این مطالعه، گربه ها یا در طول حاملگی مادر در خانه زندگی می کردند، یا در طول خردسالی این افراد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG