لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۰

کره‌شمالی تصویب قانون حمله پیشگیرانه هسته‌ای را «خط غیرقابل‌ بازگشت» دانست


کیم جونگ اون، رهبر  کره‌شمالی.
کیم جونگ اون، رهبر  کره‌شمالی.

کره‌شمالی به طور رسمی حق خود در استفاده از حملات هسته‌ای پیشگیرانه را با تصویب آن در قالب قانون به رسمیت شناخت.

رسانه‌های کره شمالی به نقل از کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی گفته‌اند تصویب این قانون از سوی پارلمان وضعیت هسته‌ای پیونگ‌یانگ را «غیرقابل‌بازگشت» و مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای را ممنوع می‌کند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که به گفته ناظران، کره‌شمالی احتمالا در حال آماده‌شدن برای ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای برای نخستین بار از سال ٢٠١٧ است. در سال‌های ٢٠١٧ و ٢٠١٨ تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، و دیگر رهبران جهان با هدف متقاعدکردن کیم جونگ اون به دست کشیدن از برنامه توسعه تسلیحاتی‌اش بدون نتیجه ماند.

رهبر کره‌شمالی در سخنانی در پارلمان گفت مهم‌ترین نکته درباره قانونگذاری سیاست تسلیحات هسته‌ای، ترسیم یک «خط غیرقابل‌ بازگشت است تا امکان چانه‌زنی بر سر تسلیحات هسته‌ای‌مان وجود نداشته باشد.» او افزود حتی اگر کشورش ١٠٠ سال تحریم شود، هرگز سلاح‌های خود را تسلیم نخواهد کرد.

تهدید به حمله هسته‌ای قریب‌الوقوع، تهدید علیه رهبری، مردم، یا موجودیت کشور کره شمالی، و یا لزوم دست بالا را داشتن در جریان جنگ، از موارد توسل به حمله پیشگیرانه هسته‌ای برشمرده شده‌اند.

حملات پیشگیرانه

بر اساس قانونی که کره‌شمالی در سال ٢٠١٣ تصویب کرد، این کشور می‌توانست از سلاح‌های هسته‌ای برای دفع تجاوز یا پاسخ به حمله هسته‌ای از سوی یک کشور دیگر استفاده کند.

اما قانون مصوب روز پنجشنبه پا را فراتر می‌نهد و اجازه حمله هسته‌ای پیشگیرانه را در صورت تهدید قریب‌الوقوع هسته‌ای یا حمله به «اهداف راهبردی» از جمله رهبری این کشور را می‌دهد.

بر اساس قانون جدید، در صورت حمله به رهبری کره شمالی ارتش این کشور می‌تواند «به طور خودکار» حملات هسته‌ای علیه نیروهای دشمن را انجام دهد.

طبق قانون جدید همانند قانون ٢٠١٣، پیونگ‌یانگ وعده داده از سلاح هسته‌ای علیه هیچ کشور غیرهسته‌ای استفاده نکند مگر آنکه آن کشور با کشوری دارای سلاح هسته‌ای متحد شود.

واکنش‌های روسیه و چین

وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه در واکنش به تصویب قانون حمله پیشگیرانه هسته‌ای از سوی کره‌شمالی گفت هرگونه فعالیت نظامی در شبه‌جزیره کره را «از نزدیک رصد می‌کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز جمعه اعلام کرد موضع پکن در قبال شبه‌جزیره کره «تغییر نکرده است.»

بر اساس موضع رسمی چین، شبه‌جزیره کره باید از سلاح‌های هسته‌ای عاری شود.

XS
SM
MD
LG