دولت آمریکا هشدار داده است که این کشور ممکن است در پاییز و زمستان شاهد ۱۰۰ میلیون ابتلا به کرونا و موج قابل توجهی از مرگ و میر باشد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، این پیشبینی را یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا طی جلسهای توجیهی مطرح کردهاست.
بر اساس این پیشبینی، موج مورد نظر و تاثیرات آن ناشی از شیوع زیرمجموعههای جدید امیکرون خواهد بود.
دولت آمریکا در تلاش است تا آمادگی کشور را برای مقابله با همهگیری تقویت کرده و قانونگذاران را به اختصاص میلیاردها دلار برای خرید واکسن، تست و داروهای بیشتر متقاعد کند.
این مقام دولت آمریکا، ارقام رسمی ارائه نداد ولی با توجه به مدلهای متعدد همهگیری، موج کرونا را برای پاییز و زمستان پیشبینی کرد. به گفته این مقام، این پیشبینیها میگویند زیرمجموعههای امیکرون همچنان در جامعه منتشر و غالب خواهند شد و عوامل مختلفی میتوانند مسیر همهگیری را تغییر دهند.
چندین کارشناس بر سر این موضوع توافق دارند که موج چشمگیری در پاییز و زمستان امسال از راه خواهد رسید چرا که تأثیر واکسنها نیز کاهش پیدا خواهد کرد و این در حالی است که محدودیتها کم شده است و انواع ویروس که قادر به دور زدن سیستم ایمنی هستند در حال انتشار هستند.
بسیاری هشدار دادهاند که رفتار خونسردتر افراد در رویارویی با کرونا از جمله عدم استفاده از ماسک و حضور در گردهمآییهای شلوغ در مکانهای بسته،به افزایش موارد ابتلا دامن میزند.
میانگین هفت روزه در آمریکا نشان میدهد شمار موارد جدید ابتلا طی پنج هفته بیش از دو برابر شد.
علی مقداد، اپیدمیولوژیست از مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن به روزنامه واشنگتن پست گفته است که احتمال افزایش موارد ابتلا در زمستان وجود دارد.
بر این اساس، کاخ سفید به دنبال دریافت بودجه ۲۲.۵ میلیارد دلاری بود ولی قانونگذاران سنا پس از توافقی دو حزبی بودجهای ۱۰ میلیارد دلاری برای مهار کرونا تصویب کردند.
به گزارش واشنگتن پست، مقامات کاخ سفید نگران هستند که بخش قابل توجهی از منابع اختصاص یافته به تست و دیگر روشهای موجود برای مقابله با ویروس، در نتیجه افزایش پیشبینی شده موارد ابتلا به ویژه در مناطق جنوبی کشور، تابستان امسال به اتمام برسد. آنها میگویند بدون در دست داشتن این ابزارها، کشور برای موج پاییز و زمستان آماده نخواهد بود و مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان میتواند به طور چشمگیری افزایش یابد.
امیکرون طی چند هفته اخیر، مجموعهای از زیرمجموعه ها را تولید کرده است که حتی از سویه اصلی مسریتر هستند.
در حال حاضر، شاخه BA.۲ در آمریکا غالب است اما زیرمجموعه آن که با نام BA.۲.۱۲.۱ شناخته میشود، در حال انتشار سریع است و ممکن است به زودی غالب شود.
عامل دیگری که ممکن است بر اندازه و شدت موج بعدی کرونا در آمریکا تأثیر بگذارد در دسترس بودن واکسن های مؤثرتر است.
هر دو شرکت تولیدکننده فایزر و مدرنا در حال کار بر روی واکسنهای یادآور جدیدی هستند که در برابر انواع مختلف ویروس محافظت ایجاد میکند.