لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۵

نتانیاهو می‌گوید اسرائیل برای آزادی گروگان‌های خود در غزه «هیچ بهایی» نمی‌پردازد


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، روز سه‌شنبه اول اسفند گفتند که اسرائیل «هیچ بهایی» برای آزادی گروگان‌هایی خود در غزه نمی‌پردازد.

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که به‌ رغم ادامه درگیری میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، مذاکرات طرفین برای آزادی این گروگان‌ها با میانجی‌گری برخی کشورها در جریان است.

وزیر دارایی اسرائیل در یک مصاحبه رادیویی گفت که بازگشت ۱۳۴ گروگانی که هنوز در غزه هستند، «بسیار مهم» است ولی نمی‌توان برای آزادی آنها «هر قیمتی» پرداخت.

او در ادامه افزود که «افزایش فشار نظامی بر غزه و غلبه بر حماس»، گروه فلسطینی که بر این منطقه محاصره‌ شده حکومت می‌کند، راه آزادی گروگان‌ها است.

این اظهارت با انتقاد یائیر لاپید، رهبر مخالفان، و بنی گانتز، از وزرای کابینه، مواجه شد، و خشم برخی از خانواده‌های گروگان‌ها را برانگیخت که تلاش می‌کنند تا فشارها بر دولت برای دستیابی به توافق را افزایش دهند.

اما اندکی پس از این مصاحبه رادیویی، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با انتشار بیانیه‌ای بر اظهرات وزیر دارایی به عنوان موضوع رسمی دولت تأکید کرد.

نتانیاهو گفت: «فشارهای زیادی از داخل و خارج بر اسرائیل وجود دارد تا قبل از دستیابی به تمامی اهداف خود، از جمله توافق برای آزادی گروگا‌ن‌ها به هر قیمتی، جنگ را متوقف کند». او در ادامه افزود: «ما حاضر نیستیم هیچ بهایی بپردازیم، و قطعا هزینه توهم‌آمیز حماس را نمی‌پردازیم، زیرا به معنای شکست دولت اسرائیل است.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که آمریکا قصد دارد نماینده خاورمیانه خود را برای ادامه گفت‌وگو بین ایالات متحده، مصر، اسرائیل، و قطر، که به دنبال میانجی‌گری برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها هستند، به منطقه بفرستد.

مهم‌ترین فرآیند آزادی گروگان‌ها، در جریان تنها توقف یک هفته‌ای جنگ در ماه نوامبر رخ داد و به دنبال مذاکرات طرفین، حماس ۱۱۰ گروگان اسرائیلی و خارجی از مجموع حدود ۲۴۰ نفر را آزاد کرد.

اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبه‌نظامیان حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، حمله نظامی به غزه را با هدف «نابود کردن» این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

گروه حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل می‌گوید بیش از ۲۹ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شده‌اند.

مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس می‌دهد تردید دارند و همچنین می‌گویند بسیاری از شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشته‌اند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منبع : رویترز

XS
SM
MD
LG