برنامه جهانی غذا روز سهشنبه اول اسفند، اعلام کرد که تحویل کمکهای غذایی به شمال غزه را تا زمانی که شرایط امنیتی در این منطقه فلسطینی بهبود یابد، متوقف میکند.
برنامه جهانی غذا، از آژانسهای سازمان ملل، توقف ارسال مواد غذایی به شمال غزه را «تصمیم دشواری» توصیف کرد و در ادامه افزود که این بدان معنی است که وضعیت در این منطقه «بدتر» خواهد شد و افراد بیشتری در معرض «خطر مرگ ناشی از گرسنگی» قرار میگیرند.
برنامه جهانی غذا، سازمان بهداشت جهانی، و سازمان کودکان یونیسف، آژانسهای سازمان ملل، روز دوشنبه، از کمبود آب و مواد غذایی سالم، شیوع بیماریهای مختلف، و افزایش سوتغذیه در غزه خبر دادند.
به گفته این سازمانها، بحران غذا به ویژه در شمال غزه «جدی» است و در ماه میلادی گذشته، از هر شش کودک زیر دو سال، یک کودک دچار «سوتغذیه حاد» بود و احتمالا امروز این وضعیت «وخیمتر» شده است.
برنامه جهانی غذا میگوید که ارسال محمولههای خود به شمال غزه را از روز یکشنبه، پس از آن که به مدت سه هفته به دلیل حمله به کامیون آژانس پناهندگان فلسطینی و «عدم وجود یک سیستم اطلاع رسانی بشردوستانه کارآمد» متوقف شده بود، از سر گرفته است.
با این حال به گفته این آژانس، به دلیل هجوم مردم گرسنه، شلیک گلوله، غارت کامیونها، ضربوشتم رانندهها و چالشهای امنیتی دیگر، امکان ادامه ارسال مواد غذایی به منطقه وجود ندارد.
اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، حمله نظامی به غزه را با هدف «نابود کردن» این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
گروه حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل میگوید بیش از ۲۹ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شدهاند.
مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس میدهد تردید دارند و همچنین میگویند بسیاری از شبهنظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشتهاند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
منبع : رویترز