در حالی که انریکه مورا، رئیس کمیسیون مشترک برجام، نخستین روز گفتگوهای خود در تهران را با برگزاری جلساتی با علی باقری، سرپرست هیئت مذاکره کننده ایران، به پایان رساند، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا که آیا مورا مقامات آمریکا را در جریان نخستین روز گفتگو با ایران قرار داده یا خیر؟ گفت: «مطمئنم که گروه ما با انریکه مورا و گروهش در تماس خواهد بود.»
پرایس با اشاره به اینکه مورا مدتی است که پیامها میان تهران و واشنگتن را رد و بدل می کند افزود: «البته نمیتوانیم بخش زیادی از آن گفته ها و شنیدهها را با شما در میان بگذاریم.»
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ صریح نداد که آخرین پیام مبادله شده از طرف تهران بوده یا واشنگتن، اما افزود: «به وضوح گفتهایم که ارتباط مستقیم از برخی جهات میتوانست دیپلماسی را تسهیل کند.»
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفتوگوهای احیای برجام در وین برای دومین بار در سال جدید خورشیدی به تهران رفته است.
این مسئول اتحادیه اروپا در شرایطی راهی تهران شده که مذاکرات احیای برجام در بنبست قرار گرفته است؛ بنبستی که جمهوری اسلامی، آن را ناشی از زیادهخواهی آمریکا میداند، اما در مقابل طرفهای اروپایی و ایالات متحده علت آن را پافشاری ایران بر حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی میدانند، موضوعی که معتقدند خارج از چارچوب گفتوگوهای برجامی است.
مورا در سفر قبلی خود به تهران در ۷ فروردین امسال، با علی باقری و حسین امیرعبداللهیان دیدار کرد و پس از آن برای انتقال مطالب و نکات جمهوری اسلامی و نهایی کردن تصمیم ها راهی واشنگتن شد، اما هیچ خبری از نحوه و نتایج مذاکرات مورا در واشنگتن رسانهای نشد.
گفتنی است همزمان با سفر مورا به تهران، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت سخنان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «عجیب و دور از انتظار» دانست و گفت که صحبتهای رافائل گروسی با اهداف سیاسی تحریف شده است.
بهروز کمالوندی گفت: انتشار مطالب «تحریفشده در مقاطع خاص زمانی»، مسبوق به سابقه است.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، روز سهشنبه علیرغم ابراز امیدواری برای اینکه ایران و قدرت های جهانی بتوانند بر سر احیای توافق هستهای برجام توافق کنند گفته بود که نگران است که زمان برای این کار از دست برود.
گروسی گفت: «در چند ماه گذشته توانستیم اثراتی از اورانیوم غنی شده در محل هایی که هرگز از سوی ایران اعلام نشده بود که در آنها فعالیت هایی صورت می گیرد، شناسایی کنیم.»