لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۲۳

اولین حضور ترامپ، می و ماکرون در نشست ناتو در ساختمان جدید


نشست ناتو با سخنرانی دبیرکل آن، ینس استولتنبرگ و مراسم افتتاح ساختمان مقر جدید ناتو در بروکسل روز پنجشنبه آغاز می شود.
نشست ناتو با سخنرانی دبیرکل آن، ینس استولتنبرگ و مراسم افتتاح ساختمان مقر جدید ناتو در بروکسل روز پنجشنبه آغاز می شود.

اجلاس سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنج شنبه ۲۵ مه در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار می شود.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا، ترزا می نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه، رهبرانی هستند که برای نخستین بار دریک اجلاس ناتو شرکت می کنند.

ریاست این نشست را ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو بر عهده دارد. نشست با سخنرانی دبیرکل و مراسم افتتاح ساختمان مقر جدید ناتو در بروکسل آغاز می شود.

هزینه های دفاعی

یکی از مسایل مهم مورد بحث در اجلاس مساله هزینه های دفاعی است. پرزیدنت ترامپ پیش ازاین ناخشنودی خود را از عدم تعادل در اختصاص هزینه های ناتو میان اعضا ابراز کرد.

سال ۲۰۰۶ ناتو در مورد اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو توافق کرد. سال ۲۰۱۴ در اجلاس ولز و سال ۲۰۱۶ در اجلاس ورشو با تکرار این تعهد در مورد جزییات هزینه های ناتو از جمله توقف کاهش مخارج دفاعی و تاکید برای رسیدن به هدف تخصیص ۲ درصد تولید ناخالص ملی در عرض ده سال تاکید شد.

با وجود تاکید آمریکا در زمینه تعهد دیگر کشورها در رابطه با هزینه های دفاعی ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو معتقد است تعهد بار برابر برای کشورهای عضو تنها نباید بر مسایل مالی و هزینه دفاعی متمرکز باشد بلکه مشارکت در اختصاص نیروهای توانمند و اعزام سربازان به ماموریت ها و عملیات متعدد ناتو همگی بخشی از این تعهد به حساب می آیند.

در حال حاضر تنها پنج کشور به تعهد اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص ملی عمل کرده اند. این پنج کشور آمریکا، بریتانیا ، استونی، یونان و لهستان هستند.

تهدیدات تروریستی

چگونگی پاسخ به تهدیدهای تروریستی و چالش های بی شمار امنیتی که منشا آن خاورمیانه و شمال آفریقا هستند از جمله مسایل اصلی مورد بحث در این اجلاس خواهد بود. رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا به طور مشخص از ناتو خواسته است تا برای مبارزه جدی با تروریسم کار بیشتری انجام دهد.

ناتو به طور رسمی بخش از ائتلاف مبارزه با داعش در سوریه و عراق که رهبری آن را آمریکا بر عهده دارد نیست با این وجود بخش ناوگان هوایی ناتو در زمینه های نظارتی و دربرخی موارد خاص به ائتلاف کمک می کنند.

تصمیم گیری در مورد دیگر زمینه هایی که ناتو می تواند در مبارزه با داعش با آمریکا و نیروهای بین المللی همکاری کند از موضوعات نشست این هفته سران ناتو خواهد بود.

روسیه

دو اجلاس پیشین ناتو بر مساله پاسخ به روسیه تمرکز داشت. نتیجه نشست ورشو ۲۰۱۶ اعزام ۴ گردان چند میلتی به لهستان و دریای بالتیک بود. این اقدام به منظوردفاع در برابر مداخلات احتمالی روسیه و تاکید بر تعهدات جامع دفاعی ناتو صورت گرفت.

روسیه ناتو را به افزایش تنش در اروپا متهم کرد . انتظار می رود این گردان ها ماه ژوئن به لهستان اعزام شوند.

افغانستان ، امنیت سایبری و دیگر موارد

مساله امنیت سایبری، بررسی امکان افزایش نیروهای کمکی و حمایت های دفاعی از افغانستان، کمک به ساخت زیر ساختهای دفاعی و امنیتی در لیبی، توانایی های دفاعی ناتو در زمینه تهدید های موشکهای بالستیک از دیگر مواردی است که انتظار می رود در این اجلاس مورد بحث قرار گیرد.

ناتو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی سال ۱۹۴۹ با ائتلاف ۱۲ کشور و با هدف تامین موارد امنیتی و دفاع در برابر تهدیدات اتحاد جماهیر شوروی سابق تشکیل شد.

ناتو هم اکنون ۲۸ عضو دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG