لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۹

نسرین ستوده، نامزد دریافت جایزه جهانی مدافعان حقوق بشر


نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر
نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر

نام نامزدان دریافت جایزه مارتین انالس، جایزه ای برای مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان، اعلام شد. میشلن کالمی – ری، رئیس جمهوری پیشین سویس و رئیس فعلی جایزه مارتین انالس، نامزدهای دریافت این جایزه را در سال ۲۰۱۲ نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر زندانی در ایران، لوون سوات، روحانی بوداییِ کامبوجی و مدافع حق برخورداری از مسکن، و مرکز حقوق بشر بحرین معرفی کرد. جایزه مارتین انالس مهم ترین جایزه برای مدافعان حقوق بشر در جهان است و هدف آن بالابردن سطح قدردانی و حمایت عموم از کسانی ست که در حال حاضر در صف اول تلاش برای ارتقا و حمایت از حقوق بشرایستاده اند.

هدف از این جایزه تشویق افراد – و در موارد استثنایی تشکل ها ـ یی است که هم اکنون در حمایت از محروم شدگان از حقوق اولیه بشری و نیازمندان به حمایت فعالیت می کنند؛ ویا دارای سوابق طولانی در زمینه مبارزه شجاعانه و مبتکرانه با ناقضان حقوق بشردر جهان اند.
اکبر گنجی و عماد باقی در سال های گذشته برنده این جایزه جهانی حقوق بشری شده اند.

سه نامزد:


نسرین ستوده، وکیل زندانی

نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر با اتهام تبلیغ علیه نظام، تبانی و تجمع برای اقدام علیه امینت ملی، وعضویت در سازمان های غیرقانونی، به شش سال زندان محکوم شده و هم اکنون سومین سال محکومیت شش ساله خود را در زندان اوین می گذراند. این وکیل مدافع حقوق بشر که از ادامه وکالت نیز محروم شده است عضو کانون مدافعان حقوق بشر بود که توسط شیرین عبادی وکیل و برنده جایزه صلح نوبل تاسیس شد. خانم عبادی که در وضعیت تبعید به سر می برد، نسرین ستوده را «یکی از آخرین بازماندگان مدافعان شجاع حقوق بشر در ایران که برای دفاع از قربانیان نقض حقوق بشر همه خطرها و محرومیت های ناشی از آن را پذیرفته است» توصیف کرده است.

لوون سوات، راهب بودایی

لوون سوات، راهب بودایی، در سال ۲۰۰۹ شاهد بیرون راندن اجباری روستاییان و اعضای خانواده خود ازخانه و کاشانه شان توسط دولت بود. تخلیه اجباری، خانواده ها را از مسکن و سرپناه محروم می کند و غالبا هیچ خسارتی به آنان پرداخت نمی شود. این راهب بودایی به رغم تهدید به اعمال خشونت و بازداشت و خلع لباس، با توسل به روشهای بدون خشونت و استفاده از ویدیو و خواندن شعر و ترانه به دفاع از حق مسکن برخاسته است. اما اقدام های او حساسیت صاحبان قدرت های اقتصادی را برانگیخته است و تهدیدها هرچه بیشتر به عمل نزدیک می شوند.

مرکز حقوق بشر بحرین


«مرکز حقوق بشر بحرین» به خاطر تلاش هایش در مستند کردن نقض حقوق بشر در بحرین اعتباری جهانی یافته است. این مرکز به رغم ارعاب دولتی علیه اعضای آن، به کار خود در گردآوری اطلاعات برای سازمان های غیردولتی و جامعه دیپلماتیک بحرین ادامه می دهد و در سطوح محلی و بین المللی از ایجاد تغییرات دمکراتیک در این شیخ نشین خلیج فارس حمایت می کند.

XS
SM
MD
LG