در آستانه ۱۹ آذر و فرارسیدن روز جهانی حقوق بشر، «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» روز دوشنبه ۱۴ آذر از راه اندازی یک پروژه برای کمک به جلب حمایت برای آزادی نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر دربند در زندان اوین و نیز تابیدن نوری بر وضعیت دردناک و غم انگیز زندانیان عقیدتی در ایران خبر داده است.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در شهریور ماه سال گذشته از سوی مقامات امنیتی ایران بازداشت شد. وی به «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شد. دادگاه بدوی وی را به شش سال زندان و ده سال ممنوعیت از وکالت محکوم کرد.
خانم ستوده به دلیل همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر در ایران و پذیرش وکالت تعداد زیادی از معترضان و فعالان اجتماعی و مدنی که پس از ناآرامی های انتخابات ریاست جمهوری دو سال گذشته در ایران، بازداشت شدند، زندانی شده است. وی همچنین برای لغو حکم اعدام نوجوانان و بهبود وضعیت حقوق زنان فعالیت های چشمگیری انجام داده است.
در بیانیه ای که این سازمان مدافع حقوق بشر در ایران به همین منظور منتشر کرد، آمده است که این پروژه شامل انتشار یک نوار ویدئویی چهار دقیقه ای زیرعنوان «ستوده را هم اکنون آزاد کنید» است و شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و افراد دیگری در مورد تعهد راسخ خانم ستوده در فعالیت های حرفه ای اشت، بازداشت غیرعادلانه و ضرورت تلاش بین المللی گسترده برای آزادی وی صحبت می کنند.
هادی قائمی، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در این بیانیه تاکید کرده است: «نسرین ستوده یکی از شجاع ترین و بی پرده ترین مدافعان حقوق بشر در ایران است و خانواده وی بی وفقه برای آزادی وی تلاش کرده اند. افزایش تلاش های ما برای آگاهی رسانی در مورد فعالیت ها و وضعیت کنونی خانم ستوده و اعمال فشار بر دولت ایران برای آزادی وی در آستانه روز جهانی حقوق بشر یک اقدام ضروری است.»
نسرین ستوده از زمان بازداشت خود تاکنون دو بار در اعتراض به بدرفتاری با وی و نقض حقوق ابتدایی اش در مقام یک زندانی و یک متهم اعتصاب غذا کرده است.
نسرین ستوده جایزه سال ۲۰۰۸ «کمیته بین المللی حقوق بشر» مستقر در ایتالیا را از آن خود کرد. انجمن بین المللی قلم نیز جایزه معتبر «آزادی نوشتن» سال ۲۰۱۱ خود را به این وکیل سرشناس ایرانی اهدا کرد.
این کمیپین علاوه بر انتشار نوار ویدئویی مربوط به پروژه آزادی نسرین ستوده، دو نامه و دادخواست برای آزادی وی توزیع کرده است که افراد می توانند با امضای یکی از آن ها از مقامات جمهوری اسلامی بخواهند تا نسرین ستوده را آزاد کنند و نامه دیگر را پس از امضا به وزرای امور خارجه چهل کشور جهان ارسال کنند و مصرانه از آن ها بخواهند تا خواهان آزادی خانم ستوده شوند.
سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کرده است «از خرداد ماه ۱۳۸۹ و انتخابات ریاست جمهوری تاکنون، مقامات ایران صدها خبرنگار، فعال سیاسی، رهبر دانشجویی و مدافع حقوق بشر همچون محمد سیف زاده، عبدالفتاح سلطانی و جاوید هوتن کیان را به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز و بهره گیری از حق آزادی بیان اغلب بدون محاکمه زندانی کرده اند. بسیاری از زندانیان عقیدتی اغلب گفته اند مقامات وزارت اطلاعات با آن بدرفتاری کرده و به هدف اخذ اعتراف اجباری آن ها را شکنجه داده اند».
کمیسر «کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد»، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران، دولت های متعهد و اتحادیه اروپا و نیز سازمان های بین المللی غیردولتی مدافع حقوق بشر به کرات بازداشت نسرین ستوده را نقض حقوق بشر خوانده اند.