لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۸

پیام نرگس محمدی به کنفرانس صلح نوبل: توان سرپیچی زنان در ایران الهام‌بخش است، از اعدام نمی ترسیم


نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، در پیامی به کنفرانس سالانه صلح نوبل ۲۰۲۴ میلادی، با اعلام این موضوع که زنان توانسته‌اند که توان سرپیچی و اقتدار معترض را به سطح آگاهی جمعی و تاریخی ارتقا دهند، تاکید کرد که «ما از اعدام نمی‌ترسیم.»

این کنفرانس با عنوان «زن، زندگی، آزادی» روز پنجشنبه ۱۵ شهریور در اسلو، پایتخت نروژ، برگزار شد.

در این مراسم که با حضور شماری از چهره‌های شناخته شده سیاسی و فعالان مدنی و حقوق بشر برگزار شد، علی و کیانا رحمانی، فرزندان نرگس محمدی، به نمایندگی از مادر زندانی خود پیام او را قرائت کردند.

خانم محمدی در این پیام، با اشاره به به گذشت دو سال از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و شروع جنبش «زن، زندگی، آزادی» گفت: «هیچ چیز دیگر مثل گذشته نیست. این جنبش ناگهانی رخ نداد، بلکه تداوم مبارزات تاریخی و حرکت‌های دموکراتیک مردم ایران بود.»

نرگس محمدی: جهان شاهد کشتار خیابانی معترضان، بازداشت، زندان، شکنجه و اعدام به پاخاستگان علیه حکومت دینی استبدادی بود. اما برآیند تحولات به نفع دموکراسی است.

به نوشته برنده جایزه صلح نوبل، «جهان شاهد کشتار خیابانی معترضان، بازداشت، زندان، شکنجه و اعدام به پاخاستگان علیه حکومت دینی استبدادی بود. اما برآیند تحولات به نفع دموکراسی است.»

او تاکید کرد: «ما توانسته‌ایم توان سرپیچی زنان و اقتدار معترض را به سطح آگاهی جمعی و تاریخی ارتقا دهیم.»

این فعال حقوق بشر زندانی همچنین به افزایش «توان سرپیچی زنان از قوانین زن‌ستیز و تبعیض‌آمیز» اشاره کرد و گفت: «حکومت زنان را برای اعدام هم به صف کرده است، اما ما از اعدام نمی‌ترسیم. ما عدالت و آزادی را ر‌ها نخواهیم کرد و علیه اعدام خواهیم جنگید.»

وی در پایان پیام خود تأکید کرد: «ما زندگی خواهیم کرد، آفتاب را خواهیم بوسید و جهان را سرشار از سرزندگی و‌امید خواهیم کرد. ما پیروز خواهیم شد.»

نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.

او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

XS
SM
MD
LG