لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۲

نرگس محمدی با خودداری از حضور در دادگاه انقلاب: «کشتارگاه جوانان این سرزمین» است


نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، دادگاه انقلاب را «کشتارگاه جوانان» کشور خوانده و از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرد.

نخستین محاکمه این زندانی سیاسی پس از دریافت جایزه نوبل صلح، قرار بود روز سه‌شنبه ۲۸ آذر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شود.

او در پیامی که در صفحه اینستاگرام منسوب به او منتشر شده تاکید کرد: «دادگاه انقلاب، کشتارگاه جوانان این سرزمین است و پایم را در این کشتارگاه نخواهم گذاشت و برای قضات وابسته به نهادهای امنیتی و دادگاههای فرمایشی، اعتبار و اقتداری قائل نیستم. »

او در بخشی از این پیام، دادگاه‌های انقلاب را جایی توصیف کرد که در آن «محسن شکاری را فقط برای یک اعتراض مدنی به دار آویخته و هشت جوان معترض جنبش باشکوه زن، زندگی، آزادی را اعدام‌ کرده است.»

در بخش دیگری از یادداشت این برنده جایزه صلح نوبل آمده است: «جوانان معترض اتوبوس اتوبوس از زندان‌ها روانه این شعبات شده و به ظالمانه‌ترین احکام محکوم شده‌اند.»

نرگس محمدی در پیام خود با اشاره به «اقتدار معترض» خاطرنشان کرده که «حربه حکومت استبدادی یعنی زندان در مقابل اراده زندانیان شجاع به زانو درآمده است.»

این سومین بار است که نرگس محمدی با تاکید بر این که دادگاه انقلاب را به رسمیت نمی‌شناسد از حضور در جلسه دادگاه خودداری می‌کند.

این فعال حقوق بشر زندانی در دو پرونده قبلی «به ۲۷ ماه زندان و ۴ ماه رفتگری و نظافت خیابان‌ها» محکوم شده بود.

وزارت اطلاعات هم خواستار تبعید نرگس محمدی و اجرای حکم محکومیت او در خارج از شهر تهران شده است.

حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری، معتقد است که حکومت ایران در پی وارد کردن فشارهای غیرقانونی بیشتری بر نرگس محمدی بوده و اغلب احکام صادره علیه او را ناشی از «پرونده‌سازی» نهادهای امنیتی دانست.

نرگس محمدی دومین زن ایرانی است که جایزه صلح نوبل به او تعلق می‌گیرد. این جایزه بیست سال پیش یعنی در سال ۱۳۸۲ خورشیدی به شیرین عبادی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، اهدا شد.

XS
SM
MD
LG