فرامرز دادرس: نژادپرستی و مشکلات مهاجران از زمینه های کشتار مونیخ است. جذب نشدن در جامعه یکی از انگیزه های خشونت در جست و جوی هویت از دست رفته در میان مهاجران نسل دوم است.
نظر دو متخصص جامعه شناس درباره تیراندازی مونیخ: دکتر رسول نفیسی و دکتر کاظم کردوانی:
مردم مونیخ یاد قربانیان تیراندازی را با گذاشتن عکس آنان و گل و شمع گرامی میدارند. در این تیراندازی ۹ نفر کشته شدند. تین ایجر آلمانی ایرانی هنگام حمله فریاد می زد که آلمانی است. گفته می شود او از افسردگی رنج می برد و در مدرسه مورد تحقیر قرار گرفته بود.
این ویدئو از فیلم های کوتاهی که شهروندان با موبایل از صحنه تیراندازی در مونیخ ضبط کرده اند سرهم شده:
دیلی میل می نویسد علی دیوید سنبلی که در مدرسه از قلدری دیگران رنج کشیده بود از طریق یک حساب جعلی فیسبوک دخترانه دوستانش را برای غذا و نوشیدنی مجانی ساعت چهار عصر به مرکز خرید کشانده بود. او در این پست فیسبوکی نوشته بود: "اگر بخواهید چیزی به شما می دهم، اما زیاد گران نباشد."
علی دیوید سنبلی در حمله به رستوران فست فود در مرکز خرید الیمپیا در مونیخ در عصر جمعه ۹ نفر را کشت و سپس خودکشی کرد. قربانیان شش مرد و سه زن بودند. هفت نفر از قربانیان مانند خود سنبلی نوجوان بودند. پلیس می گوید سنبلی ۳۰۰ گلوله در کیف همراهش داشت.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز شنبه پس از برگزاری جلسه ویژه کابینه امنیتی آلمان وعده داد که آلمان "برای حفاظت از امنیت و آزادی تمامی افراد هر چه در توان دارد انجام دهد." او گفت پس از حملات هفته پیش در شهر ورزبورگ و نیس فرانسه، آلمانی ها حالا می پرسند کجا امن است؟"
کارشناسان پلیس می گویند حمله به رستوران در مونیخ ربطی به موج اخیر مهاجران پناهجو به اروپا ندارد. مهاجران پناهجویی که در یکی دو سال گذشته عمدتا از خاورمیانه راهی اروپا شدند، یکی از بحث های داغ در آلمان است که مقصد عمده پناهجویان به شمار می رود.
خبرگزاری فارس: "م.سنبلی" پدر مهاجم مونیخ، در فرودگاه مونیخ راننده تاکسی است و با همسرش سالهاست که در آلمان زندگی می کند. فارس گفته است که علی دیوید سنبلی در مدرسه مورد آزار قرار گرفته بود و این عکس را به او منتسب کرده است:
خبرگزاری فارس درباره "علی دیوید سنبلی" عامل حمله مونیخ گفت:
علی دیوید سنبلی متولد ۳۱ فروردین ۱۳۷۷ در مونیخ بوده و شناسنامه ایرانی وی از طریق وزارت امور خارجه ایران در آلمان صادر شده.