یک شرکت بازاریابی تحت سرپرستی یکی از بنیانگذاران پخش آنلاین «نتفلیکس»، میخواهد با فروش اشتراک ماهانه ارزان به علاقمندان سینما، رونق از دست رفته را به کسب و کار سینماداری بازگرداند. رشد توزیع اینترنتی فیلم باعث شده است که فروش سینماها در آمریکا هر سال نسبت به سال قبل، افت کند.
«میچ لو» رییس شرکت «مووی پس» Movie Pass در مصاحبه با نشریه تخصصی «ورایتی» میگوید علیرغم اعتراض بزرگترین زنجیره سینمائی جهان، شرکتهای متعدد دیگری برای همکاری با آن، ابراز آمادگی کردهاند.
آقای «لو» پیشتر اعلام کرد که علاقمندان سینما میتوانند با پرداخت ماهی ۱۰ دلار برای خرید کارت عبور سینما، روزی یک فیلم را در سینمای مورد علاقه خود تماشا کنند. بهای کامل بلیت به هر قیمت که باشد، از سوی شرکت صادرکننده کارت آبونمان، به سینما پرداخت خواهد شد. اپلیکیشن شرکت از طریق «ایفون» گزینه کامل فیلمها و ضریب انتقادی آنها را به کاربر نشان میدهد.
استقبال از قیمت جدید آبونمان به قدری بود که روز سهشنبه پایگاه اینترنتی «مووی پس»، به فاصله چند ساعت از کار افتاد.
بیست سال پیش، «نتفلیکس» با استفاده از انگاره اشتراک، میلیونها مشترک جلب کرد که ماهانه بین ۱۲ تا ۱۸ دلار پول اشتراک میپردازند و میتوانند «دی وی دی» یک یا دو فیلم را هر قدر میخواهند در خانه نگه دارند. «نتفلیکس» بعد از دریافت «دی وی دی» قبلی، بلافاصله فیلم جدید را از روی فهرست فیلمهای محبوب کاربر، از طریق پست آمریکا برای او ارسال میکند. اکثر این اشتراک در چند سال اخیر، اینترنتی شده و کاربر عضو نتفلیکس می تواند فیلم مورد علاقه خود را در تلویزیون خانه اش تماشا کند.
شرکت کارت عبور سینما Movie Pass کار خود را در سال ۲۰۱۱ آغاز کرد اما بلافاصله با مشکلات حقوقی روبرو شد و نتوانست توجه علاقمندان سینما را جلب کند. هفته گذشته، اکثر سهام «مووی پس» به شرکت «هلیوس و متسون انالیتیکز» Hellios and Matheson Analytics که کارش گردآوری و تجزیه و تحلیل دادههای کسب و کار است، به مبلغ ۲۷ میلیون دلار فروخته شد.
شرکت «مووی پس» حالا با پشتوانه مالی و سهامداران جدید، اعلام کرده است که قصد دارد ژانویه ۲۰۱۸ به یک شرکت سهامی عام تبدیل شود و مشتریان خود را به طرز قابل ملاحظهای افزایش دهد. نخستین گام در راه این هدف، کاهش اشتراک بهای ماهانه از ۱۴.۹۵ دلار به ۹.۹۵ دلار بود. مبلغ اشتراک ابتدا ۵۰ دلار تعیین شده بود.
انگاره اشتراک برای علاقمندان سینما با مخالفت شدید برخی از صاحبان سینماهای زنجیرهای از جمله AMC که بزرگترین سینمادار جهان است، روبرو شد، که «مووی پس» را به تعقیب قضایی تهدید کرد و اعلام کرد انگاره اشتراکی، نه به سود سینمادارهاست و نه به سود سینماروها، ونه به سود استودیوهای تولید فیلم.
«میچ لو» مدیرعامل «مووی پس» و «تد فارنزوورث» مدیرعامل «هلیوز اند ماتسون انالیتیکز» روز پنج شنبه در مصاحبه با «ورایتی» میگویند بسیاری از شرکتهای صاحب سینماهای زنجیرهای اظهار علاقه کردند انگاره جدید را آزمایش کنند.
«لو» به «ورایتی» میگوید شرکت «مووی پس» در آغاز باید پول زیادی برای جلب مشترک خرج کند و بعد از جیب خود، پول بلیت سینما را به صاحبان سینما پرداخت کند. ولی با افزایش میلیونها مشترک، به سرعت میتواند سودآور شود.
«فارنزوورث» میگوید در اولین روز، استقبال به مراتب از پیشبینیها فراتر رفت به طوری که «همین حالا از مدل کسب وکارخود جلو هستیم.»
وی میگوید روز سهشنبه، شرکت «مووی پس» در جدول جستجوهای گوگل در جهان به مقام سوم رسید، و نگاهی به رسانههای اجتماعی نشان میدهد که در ایرلند و لندن، هواداران سینما، خواهان این برنامه هستند. «لو» میگوید «دیروز میلیونها بازدید داشتیم، صدها برابر بیشتر از انتظار.»
به عقیده «لو» ماهی ۱۰ دلار اشتراک حتی برای آنها که سالی سه تا شش بار به سینما میروند هم جذاب است و باعث میشود که دو برابر سابق به سینما بروند و درآمد سینماها را افزایش دهند.
کارشناسان بازار گفتند در صورت موفقیت، شرکت «مووی پس» میتواند کسب و کار سینما را به کلی عوض کند، همانطور که «نتفلیکس» کسب و کار اجاره یا فروش «دی وی دی» را دگرگون ساخت.