لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۶

ختم پرونده «ستار بهشتی» در مجلس


علی مطهری
علی مطهری
مجلس شورای اسلامی ایران، روز سه شنبه وزیر کشور را برای بررسی علت مرگ ستار بهشتی احضار کرد و هرچند علی مطهری، نماینده سوال کننده ازپاسخ های مصطفی محمد نجار قانع نشد، اما نمایندگان رای دادند که پاسخ های وزیر کشور آنها را قانع کرده است و به این ترتیب، بررسی پرونده ستار بهشتی در مجلس خاتمه یافت.

احضار وزیر کشور براساس درخواست علی مطهری، نماینده اصولگرا اما منتقد دولت بود.

به گزارش «خبر آنلاین» آقای مطهری در بیان علت احضار وزیر کشور گفت که به دلیل دفاع از مظلوم این کار را کرده است. او همچنین گفت «نوع بینش موجود در بین برخی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در مورد حفظ نظام» غلط است.

اشاره این نماینده مجلس به متهمان قتل های زنجیره ای در سال ۱۳۷۷ بود که به گفته مطهری، در دفاع گفتند «ما برای حفظ نظام برای ترساندن دیگر روشنفکران دست به این کار زدیم.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار عذرخواهی مسئولان پلیس و وزارت کشور از خانواده ستار بهشتی شد.

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور با رد عذرخواهی، اعلام کرد منتظر رسیدگی مقامهای قضایی به این پرونده است.

به گزارش «خبرگزاری مهر» نجار یادآور شد: «عذرخواهی ساده چه مشکلی را حل می کند، اگر ثابت شود تخلفی صورت گرفت باید با متخلف و مقصر برخورد لازم صورت گیرد.»

از مرگ ستار بهشتی حدود شش ماه گذشته اما هنوز مقامهای قضایی درباره این پرونده تصمیمی نگرفته اند.

ستار بهشتی، کارگر و وبلاگ نویسی بود که آبان سال گذشته تنها چهار روز بعد از بازداشت، در بازداشتگاه درگذشت.

هرچند مقام های حکومتی ابتدا مرگ او را طبیعی اعلام کردند اما بعد از مدتی با اعتراض زندانیانی که شاهد آثار شکنجه بر بدن او بودند، مقامهای پزشکی قانونی شکنجه و آزار او را در دوران بازداشت تایید کردند.

دانشمندان هسته ای و ملک الموت
در جلسه روز سه شنبه، برخی نمایندگان از احضار وزیر کشور توسط علی مطهری انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس اسماعیل کوثری از فرماندهان سپاه که به عنوان نماینده تهران به مجلس راه یافته، به مطهری تذکر داد چرا پرونده مخالفان را دنبال می کند اما تاکنون پرونده «دانشمندان هسته ای ترور» شده را پیگیری نکرده است.

کوثری یادآور شد: «آقای مطهری همیشه در بیان مطالبشان پدر بزرگوارشان را ملاک قرار می دهند که البته این امر درست است اما باید همه جوانب شهید مطهری را در نظر داشت.»

این اعتراض اسماعیل کوثری با واکنش علی مطهری روبرو شد. او با تاکید بر این که «ما باید از افرادی حمایت کنیم که حتی مردم جرات حمایت از آنها را ندارند»، گفت: «شما گویا شهید مطهری را درست نشناخته اید، چون درست نمی شناسید، به این گونه کارهای بنده اعتراض می کنید، اول بروید شهید مطهری را بشناسید که او که بود، تفکرش چه بود، حرفهای امام و مقام معظم رهبری را ببینید و سپس راجع به این مسائل صحبت کنید.»

دیگر نماینده معترض به مطهری، نادر قاضی پور نماینده ارومیه بود. او هم معترضانه خطاب به مطهری گفت: «سوال من از آقای مطهری این است که آیا خبر دارند که فرمانده ناجا با خاطیان (موضوع ستار بهشتی) برخورد کرده است یا نه؟ این چه سوالی است که در صحن علنی مطرح می شود، آقای مطهری علت مرگ ستار بهشتی را بهتر است از ملک الموت بپرسد.»

مجلس قانع شد و نگرانی ها ماند
براساس قانون، چون علی مطهری از پاسخ های وزیر کشور قانع نشد، این موضوع به رای گذاشته شد و ۱۳۴ نماینده مجلس اعلام کردند از پاسخ های مصطفی محمد نجار، قانع شده اند. به این ترتیب، موضوع رسیدگی به پرونده ستار بهشتی در مجلس پایان یافته است.

برخی امیدوار بودند با حضور وزیر کشور در مجلس، ابعاد مرگ ستار بهشتی معلوم شود اما چنین نشد. تعدادی از وبلاگ نویسان در سالهای اخیر توسط پلیس بازداشت شدند و حتی برخی از آنها هنوز در زندان هستند.

علی مطهری به این موضوع اشاره کرد و گفت:« به پلیس فتا توصیه می کنم در مورد دیگر وبلاگ نویسان که برخی از آنها اکنون زندانی هستند، سخت گیری نکنید و هر انتقادی را توهین و توطئه قلمداد نکنید.»

به گزارش سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز, جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین زندان های جهان برای روزنامه نگاران و وب نگاران است.
XS
SM
MD
LG