وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی، ریاض المالکی، روز چهارشنبه گفت از «مذاکرات مسکو» برای بحث درباره تشکیل دولت واحد فلسطینی و بازسازی غزه انتظار «معجزه» ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مذاکرات میان نمایندگان گروه حماس و جناح سیاسی فتح که قرار است روز پنجشنبه در پایتخت روسیه برگزار شود، چند روز پس از استعفای محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی انجام میشود.
مالکی گفت که این استعفا برای ایجاد حمایت از نقش بزرگتر تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از جنگ اسرائیل با گروه اسلامگرای حماس در غزه طراحی و انجام شد.
مالکی درباره مذاکرات گفت: «امیدواریم که بتوانیم نتایج خوبی از نظر درک متقابل بین همه جناحها در مورد لزوم حمایت از چنین دولت تکنوکراتی که ظهور کند، بدست آوریم.»
او گفت انتظار ندارد در نشست مسکو «معجزه» شود و نشست مسکو باید به زودی با جلسات دیگری در منطقه پیگیری شود.
اتهام ناکارآمدی، تشکیلات خودگردان فلسطینی و موثر نبودن سمت نخست وزیری، که حدود ۳۰ سال پیش به عنوان بخشی از توافقنامه صلح موقت اسلو ایجاد شد، را زیر سوال برده است.
استعفای اشتیه نشان دهنده یک تغییر نمادین است که تمایل رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، محمود عباس را برای تقویت ادعای رهبر بودن تشکیلاتش در امور فلسطینیها و همزمان با افزایش فشارهای بین المللی برای تشکیل یک کشور فلسطینی در آینده نشان میدهد.
مالکی که در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخنرانی میکرد، گفت که استعفای دولت برای جلوگیری از طرح اتهام عدم همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی از سوی شرکای بین المللی صورت گرفته است.
او درباره جنگ غزه نیز گفت که «به نظر میرسد که آتش بس یک هدف دور از دسترس است و در نتیجه ما شاهد مرگ مردم هستیم.»
اندکی پس از آغاز جنگ اسرائيل و حماس، آمریکا و تعدادی از کشورهای قدرتمند دیگر از تشکیلات خودگردان فلسطینی خواستند خود را آماده اداره امور نوار غزه پس از جنگ کند. اما آمریکا بهطور علنی گفت بهشرط آن که تشکیلات خودگردان دست به اصلاحات درونی بزند.
جنگ اسرائيل و حماس پس از حملات تروریستی این گروه اسلامگرای تحت حکومت ایران به جنوب اسرائيل در ۱۵ مهر آغاز شد.