لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۰

اختصاصی؛ نیروی دریایی آمریکا: امارات شریک ائتلاف در خلیج‌فارس است


تصویری از عبور ناوگان «یو اس اس آبراهام لینکلن» و چند کشتی نظامی آمریکا از تنگه هرمز
تصویری از عبور ناوگان «یو اس اس آبراهام لینکلن» و چند کشتی نظامی آمریکا از تنگه هرمز

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین روز چهارشنبه دهم خرداد، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که امارات متحده عربی، شریک ائتلاف امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس است.

فرمانده تیم هاوکینز این موضوع را در واکنش به بیانیه روز چهارشنبه ​امارات متحده عربی علام کرد. امارات متحده عربی گفته است که که دیگر در عملیات کارگروه تحت رهبری آمریکا برای حفاظت از نفتکش‌های خلیج‌فارس که دوباره در هفته‌های اخیر در معرض توقیف نیروهای جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند، مشارکت ندارد.

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین در پاسخ کتبی به بخش فارسی صدای آمریکا در این مورد گفت: «باید از امارات متحده عربی بپرسید. ولی چیزی که به طور قطعی می‌توان گفت، این است که امارات متحده عربی، شریک ائتلاف امنیت دریانوردی است و از این نظر، هیچ‌ تغییری صورت نگرفته است.»

او اضافه کرد: «در این مورد که شرکای ما تا چه اندازه مشارکت می‌کنند، خودشان بهتر می‌توانند بیان کنند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیانیه امارات متحده عربی، واکنش این کشور به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» است که به نقل از منابع آمریکایی و خلیج‌فارس گفته بود امارات متحده عربی از عدم واکنش آمریکا به توقیف نفتکش‌ها توسط ایران، سرخورده شده است.

امارات متحده عربی در بیانیه خود نوشت که گزارش وال استریت ژورنال، توصیف درستی از گفتگوهای دو کشور ارائه نداده ولی این کشور از دو ماه پیش خود را از نیروهای ائتلاف امنیت دریایی که مقر آن در پایگاه دریایی آمریکا در بحرین است، کنار کشیده است.

اما امارات متحده عربی تاکید کرد که از «نیروهای دریایی ترکیبی» (سی‌ام‌اف) خارج نشده است. «نیروهای دریایی ترکیبی» متشکل از ۳۸ کشور برای کمک به مقابله با تروریسم بین‌المللی است و در سال ۲۰۰۱ میلادی تشکیل شد.

در این بیانیه آمده است که امارات متحده عربی به گفتگو و تعامل دیپلماتیک برای پیشبرد امنیت و ثبات منطقه‌ای و نیز تضمین ایمنی دریایی مطابق با قوانین بین‌المللی متعهد است.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که امارات متحده عربی به شدت نگران اقداماتی است که در واکنش به توقیف نفتکش‌ها، حملات موشکی حوثی‌های مورد حمایت ایران به امارات در ژانویه سال ۲۰۲۲ و هر فعالیت بی‌ثبات‌کننده دیگر در نزدیکی این کشور روی داده است.

پنج هفته پیش، ایران دو نفتکش را در مدت یک هفته در آب‌های خلیج‌فارس در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرد.

یکی از نفتکش‌ها حامل محموله نفت خام کویت به هیوستون در آمریکا بود و دیگری در حال حرکت از دبی در امارات متحده عربی به بندر فجیره در این کشور بود.

XS
SM
MD
LG