لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۳

امارات، آمریکا را برای واکنش به توقیف نفتکش‌‌ها از سوی ایران «تحت فشار» گذاشت


خلیج فارس - آرشیو
خلیج فارس - آرشیو

مقامات آمریکا و جنوب خلیج فارس می‌گویند پس از اینکه جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر، دو نفتکش را در خلیج عمان توقیف کرد، امارات متحده عربی، ایالات متحده را تحت فشار گذاشته است تا اقدامات قاطع بیشتری برای بازداشتن جمهوری اسلامی از اینگونه اقدامات انجام دهد.

به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، اماراتی‌ها در هفته‌های اخیر در این رابطه به مقامات آمریکایی در ابوظبی و واشنگتن شکایت کرده‌اند.

بیش از یک سوم نفت خام جهان که از طریق دریا منتقل می‌شود، از خلیج فارس عبور می‌کند.

طبق این گزارش، مقامات کشورهای عربی خلیج فارس می‌گویند که ایالات متحده در سال‌های اخیر نتوانسته است مانع حملات نیابتی از سوی ایران شود و این امر اعتماد آنها را به تعهد واشنگتن به منطقه تضعیف کرده است.

به گفته مقامات آمریکایی، اماراتی‌ها از عدم واکنش آمریکا به توقیف نفتکش‌ها از سوی ایران در روزهای ۲۷ آوریل و ۳ مه ناراحت هستند. یکی از نفتکش‌ها حامل محموله نفت خام کویت به هیوستون در آمریکا بود، و دیگری در حال حرکت از دبی در امارات متحده عربی به بندر فجیره در این کشور بود.

مقامات گفتند که امارات متحده عربی به ویژه از توقیف دومین نفتکش که از دبی خارج می‌شد، خشمگین شد زیرا ممکن است این تصور را ایجاد کند که آب‌های آن کشور برای کشتیرانی ناامن است.

تیم هاکینز، یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین، گفت: «ایالات متحده روابط دریایی قوی در سراسر خاورمیانه دارد که ما را قادر می‌کند تا به تجاوزات اخیر ایران به روشی مشترک پاسخ دهیم.»

توقیف نفتکش‌ها از سوی ایران، نزدیک به دو ماه پس از آن اتفاق افتاد که ایران و عربستان سعودی به توافقی برای احیای روابط دو جانبه دست یافتند.

در اواخر اردیبهشت امسال، جان کربی، سخنگوی ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، با اشاره به افزایش حملات جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری گفت: پنتاگون با انجام یک سری اقدامات، موقعیت دفاعی خود در خلیج فارس را تقویت خواهد کرد.

پس از آن، روزنامه نیویورک تایمز در اوایل خرداد امسال، گزارشی از افزایش گشت‌زنی‌های آمریکا و متحدانش در خلیج فارس و در واکنش به توقیف دو نفتکش توسط جمهوری اسلامی منتشر کرد.

XS
SM
MD
LG