نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته بررسی بودجه سال آینده و کاهش بودجه مورد نیاز برای واردات بنزین یک پیام شفاف دارد و آن هم اینکه بنزین «به احتمال زیاد سال آینده گران میشود پس به مردم دروغ نگوییم.»
مهرداد لاهوتی به خبرگزاری حکومتی ایلنا گفته است: «موضوع کاملا روشن است امسال برای واردات بنزین ۹۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما برای سال آینده واردات بنزین را ۶۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده است.»
به گفته این نماینده مجلس معنای این تغییر اعداد شفاف و روشن است که «دولت به احتمال زیاد میخواهد نرخ بنزین را در سال آینده افزایش دهد.»
لاهوتی معتقد است که تصمیمات در این باره، «جای دیگری گرفته میشود» و ۸۰ درصد اختیارات در این باره را «جای دیگر» بردهاند و مردم هم از تعیین تکلیف قیمت بنزین بیاطلاع هستند.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین به نقل از وزیر نفت در جلسهای با نمایندگان گفته است که دولت دنبال راهکاری است تا افزایش نرخ بنزین را انجام دهد و برهمین اساس است که لاهوتی میگوید: «با این وجود چرا به مردم باید دروغ بگوییم؟ واقعیت موضوع این است که دولت به دنبال راهی برای افزایش قیمت بنزین است.»
بهروز رسانی: ساعاتی پس از انتشار این مصاحبه روابط عمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیهای سخنان این نمایندگان مجلس درخصوص اظهار نظر وزیر نفت پیرامون افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد.
در جوابیه وزارت نفت به خبرگزاری ایلنا آمده است: «موضوع تعیین قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین در زمره سیاستگذاریهای بالادستی است و در این زمینه وزارت نفت صرفا مجری تصمیمات ابلاغی دولت و مجلس محترم خواهد بود.»
افزایش ناترازی عاملی است که جمهوری اسلامی را به تکاپوی افزایش قیمت بنزین انداخته تا بتواند منابع و مصارف ارزی خود را مدیریت کند. به باور کارشناسان با تداوم روند فعلی میزان واردات بنزین در سال جاری به ۱۰ میلیارد دلار هم میرسد.
موضوعی که مسعود پزشکیان ابتدای مرداد ماه در گفتوگو با وبسایت دفتر رهبر جمهوری اسلامی به آن تاکید کرده و گفته بود: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم، یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم و ۱۵۰۰ تومان میفروشیم، خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
تحلیلگران رسانه بر این باورند که دولت با مطرح کردن موضوع افزایش قیمت بنزین و بحثهای پیرامونی آن به دنبال عادیسازی آن در نزد افکار عمومی هستند تا بخش زیادی از واکنشهای هیجانی را با مباحث فرسایشی کاهش دهند.
جمهوری اسلامی خاطره تلخی از آخرین افزایش قیمت بنزین دارد به طوری که اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ در پی گرانی ناگهانی قیمت بنزین از جمعه شب ۲۴ آبان در چند شهر ایران از جمله مشهد، اهواز، خرمشهر و بهبهان آغاز شد. دامنه این اعتراضات به ۵۴ شهر کشیده شد و در نهایت جمهوری اسلامی با قطع اینترنت در کشور اقدام به کشتار معترضان در شهرهای مختلف کرد. ۲ دی ۱۳۹۸ خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در حکومت ایران اعلام کرد که در سرکوب اعتراضات آبان حدود ۱۵۰۰ تن از معترضان کشته شدند.