لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۱

افزایش فشار بر روزنامه‌نگاران؛ مهدی قدیمی و میلاد علوی بازداشت شدند


مهدی قدیمی (راست) و میلاد علوی
مهدی قدیمی (راست) و میلاد علوی

در ادامه موج فشارها بر روزنامه‌نگاران در ایران، مهدی قدیمی و میلاد علوی، دو روزنامه‌نگار شناخته‌شده، بازداشت شدند.

منابع خبری از ایران روز دوشنبه ۱۲ دی گزارش دادند که مهدی قدیمی، روزنامه‌نگار باسابقه ایران، روز یک‌شنبه در فردیس استان البرز، در خانه والدینش بازداشت شد.

جزئیات بیشتری از جمله نهاد بازداشت‌کننده و یا علت بازداشت او در دست نیست.

مهدی قدیمی در سال‌های گذشته خبرنگار روزنامه‌های مختلف، از جمله شرق، بود. او یکی از پایه‌گذاران پادکست «مدبویز» است که در فروردین ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و به مسائل ایران می‌پردازد.

همچنین در روز یک‌شنبه میلاد علوی، خبرنگار روزنامه شرق، روز یک‌شنبه ۱۱ دی پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت شده است.

بازداشت این روزنامه‌نگاران واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

پروانه سلحشوری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در توییت‌هایی با اشاره به بازداشت این دو روزنامه‌نگار، نوشت که بارها هشدار داده است اما «گوش شنوایی نبود و همیشه برخوردهای امنیتی به راهکارهای اجتماعی ترجیح داده شد.»

به گفته خانم سلحشوری، «سبک حکمرانی» جمهوری اسلامی «مشکل دارد»، چرا که «صدای متخصصان، خاموش» می‌شود و «با منتقدان و معترضان برخورد قهرآمیز» صورت می‌گیرد.

مهدی حاجتی، روزنامه‌نگار و عضو پیشین شورای شهر شیراز که برادرش ذاکر حاجتی نیز بازداشت شده است، با انتشار عکسی خانوادگی با حضور مهدی قدیمی، نوشت: «برای خیلی‌ها مهدی قدیمی یک روزنامه‌نگار شریف و میهن‌دوست است، برای من مهدی عضو عزیز خانواده‌ام.»

او با بیان این که «اکنون دو نفر از این عکس گروگان‌اند»، تأکید کرد: «ایران و تمام گروگان‌هایش را آزاد خواهیم کرد.»

همچنین برخی منابع نسبت به وضعیت سلامت نازیلا معروفیان، خبرنگار و دانشجوی روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه، در زندان ابراز نگرانی کرده‌اند.

خانم معروفیان هشتم آبان پس از انتشار مصاحبه‌اش با امجد امینی، پدر مهسا امینی، بازداشت شد و در زندان اوین به سر می‌برد.

پس از این دور از اعتراضات سراسری ایران که از ۲۶ شهریور در پی کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد نیروی انتظامی آغاز شده، تاکنون ده‌ها روزنامه‌نگار در ایران بازداشت شده‌اند.

در حال حاضر ده‌ها روزنامه‌نگار در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند. کمیته‌ حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود جمهوری اسلامی ایران را در کنار چین، میانمار، ترکیه، و بلاروس در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران قرار داده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG