لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۷

رسیدن تیم پزشکی به غزه؛ سازمان ملل: روزانه ۱۰۰ کامیون محموله امدادی نیاز است


کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای نوار غزه با عبور از گذرگاه رفح از مصر وارد می‌شوند. (عکس آرشیوی از روز ۲۹ مهر)
کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای نوار غزه با عبور از گذرگاه رفح از مصر وارد می‌شوند. (عکس آرشیوی از روز ۲۹ مهر)

یک‌ تیم پزشکی همراه با ۱۰ دستگاه کامیون کمک‌رسان حامل آب و غذا و دارو روز جمعه، پنجم آبان از طریق گذرگاه رفح مصر وارد غزه شد.

رویترز به نقل از یک مقام مرزی فلسطینی گزارش داد که یک هیأت پزشکی متشکل از ۱۰ پزشک خارجی و همچنین ۱۰ دستگاه کامیون از طریق گذرگاه زمینی رفح وارد غزه شدند. به این ترتیب شمار کل کامیون‌های ورودی از آغاز درگیری‌ها به ۴۸ دستگاه رسیده است.

سازمان ملل می‌گوید غزه روزانه به حدود ۱۰۰ دستگاه کامیون امدادی نیاز دارد.

لین هستینگز، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی، به خبرنگاران در ژنو گفت که مذاکراتی با اسرائیل در تلاش برای تأمین امنیت بیشتر گذرگاه‌های بشردوستانه به مناطق تحت محاصره اسرائیل در جریان است.

هستینگز گفت: «علاوه بر مسائل فنی و امنیتی، مسائل سیاسی نیز وجود دارد و دولت اسرائیل در زمینه سیاست داخلی تحت فشار قرار دارد.»

غزه پس از حمله نیروهای مسلح حماس به جنوب اسرائیل در روز پانزدهم مهر که طی آن ۱۴۰۰ اسرائیلی کشته شدند تحت حملات هوایی بی‌وقفه اسرائیل قرار گرفته است و هزاران نفر جان خود را از دست داده‌اند.

حدود ۲.۳ میلیون غیرنظامی ساکن غزه با قطع برق و آب و همچنین عرضه مواد غذایی، سوخت، و دارو مواجه شده‌اند؛ موضوعی که قرار است روز جمعه، پنجم آبان، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک مطرح شود.

هنوز توافقی برای انتقال سوخت به غزه حاصل نشده است و آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در صورت عدم تأمین سریع سوخت، عملیات‌های بشردوستانه خود در غزه را متوقف خواهد کرد.

از سوی دیگر، توزیع کمک‌های کنونی نیز چالش‌برانگیز است.

هستینگز می‌گوید از وجود هزار بیمار نیازمند دیالیز و بیش از صد کودک و نوزادی که در دستگاه انکوباتور قرار دارند آگاه هستند و تلاش می‌کنند تا مطابق با درجه اهمیت نیازهای موجود اولویت‌بندی کنند.

بمباران غزه در شرایطی ادامه دارد که یکی از مقامات حماس آزادی گروگان‌هایی را که در غزه نگهداری می‌شوند را مستلزم توقف بمباران مناطق محاصره شده دانسته است.

اسرائیل می‌گوید در حال آمادگی برای حمله زمینی است، اما آمریکا و کشورهای عربی خواسته‌اند این عملیات را به تعویق بیاندازد.

یک نظرسنجی عمومی نشان داده است که تقریباً نیمی از اسرائیلی‌ها خواستار خودداری از حمله زمینی هستند و از بابت جان حدود ۲۲۴ گروگانی که در این منطقه نگهداری می‌شوند، نگرانند.

رسانه‌های وابسته به حماس گزارش داده‌اند که شبه‌نظامیان حماس دست‌کم در دو منطقه در داخل نوار غزه با نظامیان اسرائیلی درگیر شدند، ولی ارتش اسرائیل تا زمان تنظیم این خبر این گزارش‌ها را تأیید نکرد.

ساکنان مرکز غزه می‌گویند مبادله آشکار آتش و حملات هوایی در امتداد مرز را شنیده‌اند.

اسرائیل می‌گوید‌ جت‌های جنگنده‌اش سه عامل ارشد حماس را که نقش مهمی در حمله هفتم اکتبر ایفا کرده بودند هدف حمله قرار دادند ولی حماس هیچ اعلامیه‌ای در این رابطه صادر‌ نکرده است.

قرار است روز جمعه، پنجم آبان در مورد پیش‌نویس قطعنامه‌ای که توسط کشورهای عرب ارائه شده و خواستار آتش‌بس در جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه است، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رأی‌گیری شود.

قطعنامه‌های مجمع عمومی برای کشورهای عضو، تعهد قانونی ایجاد نمی‌کنند، ولی دارای وزن سیاسی هستند.

اسرائیل متعهد شده است که حماس را که کنترل نوار غزه را در دست دارد نابود کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، گفته است که هرگونه بحث در مورد آتش‌بس در غزه تنها در صورتی ممکن است که حماس تمامی گروگان‌هایی را که در حمله ۱۵ مهر از اسرائیل ربوده شده‌اند، آزاد کند.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG