لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۳

مسیح علی‌نژاد به صدای آمریکا: سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی شناخته شود


مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و مجری برنامه‌ تبلت صدای آمریکا
مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و مجری برنامه‌ تبلت صدای آمریکا

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و مجری برنامه تبلت صدای آمریکا، با استقبال از صدور کیفرخواست علیه روح‌الله بازقندی، عضو ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و سه تن دیگر از توطئه‌گران بار دیگر خواستار تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران از سوی جامعه جهانی شد.

دادستان‌های دولت آمریکا در نیویورک روز سه‌شنبه ۱ آبان، روح الله بازقندی و سه مرد دیگر را به دست داشتن در طرح ناکام سوء قصد علیه یک فعال حقوق بشر متهم کردند.

مسیح علی‌نژاد در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا، با استناد به کیفرخواست دادستانی آمریکا گفت که سپاه پاسداران «عاملان اصلی نقشه ترور» او شناخته شده است و با این پرونده می توان از کشورهای متحد آمریکا خواست که «سپاه پاسداران را به عنوان یک ارگان تروریستی به رسمیت بشناسند.»

این منتقد جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران را مسئول سرکوب، تجاوز و نابینا کردن معترضان در ایران خوانده و افزود این نهاد « برای کشتن و قتل شهروندان بی‌گناه در اوکراین» به روسیه پهپاد ارسال می‌کند و با «حمایت مالی و نظامی» از گروه‌های حماس، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن افراد بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد.

او در بخشی از اظهاراتش، کیفرخواست صادره از سوی دادستانی نیویورک را موجب «رسوایی جمهوری اسلامی» و کسانی دانست که «فکر می‌کنند جمهوری اسلامی اصلاح پذیر است.»

در کیفرخواست تازه دادستان‌های فدرال در منهتن، روح‌الله بازقندی، مقام ارشد سپاه پاسداران، و سه مرد دیگر را که با حکومت ایران ارتباط دارند، به مشارکت در توطئه‌ نافرجام ترور مسیح علی‌نژاد، روزنامه نگار و مجری برنامه‌ تبلت صدای آمریکا، در سال ۱۴۰۱ متهم کرده‌اند.

اتهامات جدید نخستین مجموعه اتهاماتی است که مستقیما یک مقام عالی‌رتبه سپاه پاسداران را به نقش داشتن در توطئه ترور خانم علینژاد متهم می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز پیشتر روح الله بازقندی را به عنوان یک مقام ضد جاسوسی تحریم کرده بود.

روح‌الله بازقندی، رئیس پیشین بخش ضدجاسوسی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است که در طرح‌ریزی و نظارت بر عملیات‌ این سازمان در عراق و ترکیه و همچنین عملیات‌ مرگ‌بار علیه شهروندان اسرائیلی دست داشته است.

وزارت خزانه‌داری در اعمال تحریم‌ها علیه بازقندی گفته بود که او در بازداشت زندانیان خارجی در ایران و همچنین در توطئه‌های ترور علیه روزنامه‌نگاران و شهروندان اسرائیلی دست داشته است.

کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی)، کیفرخواست دادستانی نیویورک علیه روح الله بازقندی، از مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و چند عضو سابق اطلاعاتی جمهوری اسلامی را نشانه «عمق دسیسه‌چینی حکومت ایران علیه منتقدانش» دانست.

کریستوفر ری با استناد به کیفرخواست دادستانی اعلام کرد روح الله بازقندی، مسئول اطلاعاتی پیشین سپاه پاسداران، در همکاری با شبکه‌ای از توطئه‌گران در حال طراحی نقشه قتل یک دگراندیش ساکن نیویورک بودند.

به گفته کریستوفر ری، تحقیقات اف بی آی این توطئه را در حالی خنثی کرد که یکی از توطئه‌گران برای قتل قربانی راهی نیویورک شده بود.

مسیح علینژاد پس از انتشار این خبر، در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» نوشت که افشای این موضوع یادآور این است که رژیم جمهوری اسلامی چه مسافتی را حاضر است برای ساکت کردن مخالفان خود، حتی آنهایی که فراتر از مرزهای ایران هستند، بپیماید.

او گفته است که طرح اتهام جدید نه تنها جمهوری اسلامی، بلکه لابی‌های آن و حتی برخی که خود را اپوزیسیون می‌خوانند، اما توطئه ترور را انکار کردند، افشا می‌کند و آنها نیز برای محافظت از جنایات رژیم در معرض دید قرار می‌گیرند.

مقامات آمریکا پیشتر در یک دادگاه فدرال ایالات متحده علیه یک شهروند جمهوری آذربایجان و دو شهروند گرجستان به اتهام دست داشتن در توطئه‌‌ای برای استخدام قاتل برای کشتن مسیح علینژاد کیفرخواست صادر کردند.

هویت این سه نفر، رفعت‌ امیروف یا فخرالدین میرزائف تبعه جمهوری آذربایجان و روسیه، پولاد عمروف یا نوروز نوروززاده تبعه گرجستان، و روسلان نوروززاده یا ممدوف تبعه گرجستان، اعلام شده است.

بر اساس این کیفرخواست که نسخه‌ای از آن به دست صدای آمریکا رسیده است، این سه نفر بخشی از توطئه‌ای هستند که حکومت جمهوری اسلامی ایران برای ساکت کردن مسیح علینژاد طراحی کرده بود.

کیفرخواست صادر شده، که بعد از تائيد اتهامات از سوی هئیت منصفه عالی داده شده است، می‌گوید این سه بخشی از یک گروه تبهکار هستند که در شرق اروپا فعالیت دارد. اعضای این گروه به آذری به خود «دزد» می‌گویند و نشان ستاره‌ای را نیز به عنوان علامت گروه خود روی بدنشان خالکوبی کرده‌اند.

در کیفرخواست آمده است، رفعت امیروف از رهبران باند تهبکار اروپای شرقی در تمام مدت جرم ساکن ایران بوده است و به او ماموریت هدف قرار دادن مسیح علینژاد داده شد. امیروف اطلاعات مربوط به هدف را از افراد دیگری در ایران دریافت کرد. او سپس این ماموریت را به پولاد عمروف داد که در شرق اروپا ساکن بود.

پولاد عمروف نیز که سمت رهبری در باند تبهکار را دارد، با همراهی روسلان نوروززاده عضو دیگر گروه و از دستیاران نزدیک پولاد عمروف با خالد مهدی‌اف یک تبعه دیگر جمهوری آذربایجان تماس گرفتند و به او ۳۰هزار دلار رساندند. پس از آن خالد مهدی‌اف سلاح کلاشینکوف خرید و اندکی بعد هم در نزدیکی خانه مسیح علینژاد در نیویورک بازداشت شد.

نام خالد مهدی‌اف در بین متهمانی که کیفرخواست علیه‌شان صادر شده، نیست. او زمانی که ماموریت به او واگذار شد، در یونکرز در ایالت نیویورک بود. مهدی‌اف پس از دریافت پول، از مسیح علینژاد و خانواده او عکس می‌گرفت و خانه او را زیر رصد داشت و اطلاعاتش را فورا به همکارانش در باند تبهکار می‌داد.

مهدی‌اف زمانی بازداشت شد که هر لحظه ممکن بود مسیح علینژاد را بکشد.

خالد مهدی‌اف ۲۸ ژوئیه ۲۰۲۲ و پس از آن که مسیح علینژاد رفتارهای مشکوکی را نزدیک خانه خود مشاهده و محل را ترک کرد، دستگیر شد. او در پی یک تخلف رانندگی، متوقف و سپس بازداشت شد. پلیس نیویورک داخل خودروی او سلاح تهاجمی و ۶۶ فشنگ را پیدا کرد.

در کیفرخواست گفته شده است، پس از بازداشت مهدی‌اف، تماس عمروف و ممدوف با او ادامه یافت و به یکدیگر و همچنین به امیر‌وف در مورد وضعیت نقشه توطئه علیه قربانی در حالی که مهدی‌اف زندانی بود، گزارش به‌روز شده می‌دادند.

روسلان نوروززاده نیز در زمان جرائم ذکر شده در کیفرخواست، در شرق اروپا از جمله اسلوونی و جمهوری چک سکونت داشته است.

کیفرخواست، تصاویر آنها و پیام‌های رد و بدل شده از جمله پیامی که خالد مهدی‌اف پس از تهیه اسلحه به آنها داد را منتشر کرده و می‌گوید دست‌کم در ژوئیه ۲۰۲۲ رفعت امیروف، پولاد عمروف و روسلان نوروززاده برای کشتن مسیح علینژاد توطئه کردند.

مهدی‌اف پس از بازداشت یک تلفن کنترل شده بدست آورد و از آن برای تماس با عمروف و ممدوف و دیگران استفاده کرد. او حتی تصویری از کار بازداشتش و ویدیویی از سلول زندان خود را به عنوان سند بازداشتش فرستاد و درخواست پول برای خرید غذا و سیگار کرد.

XS
SM
MD
LG