لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۲

اختصاصی | ابتلای مجید خادمی به بیماری پوستی در زندان؛ مقامات از «عفو مشروط» او جلوگیری می‌کنند


مجید خادمی، زندانی سیاسی در بهبهان
مجید خادمی، زندانی سیاسی در بهبهان

یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که مجید خادمی، زندانی سیاسی، در زندان بهبهان «به بیماری پوستی مبتلا شده» که علائمی از جمله «کبودی، خارش، و خون‌ریزی» در ناحیه شکم و پاها دارد.

منبع نزدیک به مجید خادمی، روز پنج‌شنبه ۲۶ بهمن به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که در حالی که این زندانی سیاسی محبوس در زندان بهبهان از بیماری پوستی با علائم «کبودی، خون‌ریزی، و خارش» رنج می‌برد، مقامات زندان در واکنش به شکایت او از بیماری، «تنها یک بار» به او «قرص ضد حساسیت» داده‌اند.

منبع نزدیک به مجید خادمی همچنین تأکید کرد که با وجود طی کردن یک سوم از دوره محکومیتش در این پرونده، وکیل این زندانی سیاسی «پیگیر عفو مشروط» او است که مطابق قانون شامل حالش می‌شود، اما مقامات قضایی تاکنون از آن جلوگیری کرده‌اند.

صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل این گزارش را راستی‌آزمایی کند، اما بر اساس اظهارات یک شاهد عینی که پیش از این وضعیت زندان بهبهان را در گفت‌وگو با صدای آمریکا شرح داده، این زندان «پزشک ندارد و برای یک دانه قرص، باید مدت‌ها تلاش کنی تا به تو بدهند.»

منبع مطلع از زندان بهبهان همچنین وضعیت آن جا را به «جهنم» تشبیه کرده و گفته بود، این زندان را فاقد امکانات کافی بهداشتی، درمانی، و رفاهی برای زندانیان است.

مجید خادمی، زندانی سیاسی که پیشتر از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به صورت «بازداشت موقت» زندانی بود، با چند پرونده در قوه قضاییه مواجه است.

بر اساس گزارش‌های پیشین، او در یکی از این پرونده‌ها به «۱۰ سال حبس» که «شش سال و سه ماه آن اجرایی است»، محکوم شده بود و در تابستان سال جاری نیز دوباره در پرونده‌ای تازه به بیش از چهار سال زندان و ۴۵ ضربه شلاق محکوم شده است.

این زندانی سیاسی در آذر سال جاری با سپردن پنج میلیارد تومان وثیقه و ضمانت چهار فیش حقوقی برای «هفت روز» به مرخصی آمد و سپس به زندان بازگردانده شد.

هلگه لیند، عضو پارلمان فدرال آلمان، که کفالت سیاسی مجید خادمی را بر عهده گرفته، پیش از این با انتقاد از «سرکوب وحشیانه مردم ایران توسط رژیم»، گفته است که این زندانی سیاسی «با اتهامات بی‌اساس در یک روند قضایی ناعادلانه» در ایران زندانی شده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG