به دنبال پیشنهاد وزرای امور خارجه اتحادیه عرب برای برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی از طریق سازمان ملل متحد، آمریکا و بریتانیا نیز از این پیشنهاد استقبال کردند.
این اقدام که در جلسه اضطراری اتحادیه عرب در قاهره صورت گرفت، از یک طرف حرکتی بی سابقه از طرف کشورهائی ست که به طور سنتی از انجام حرکتی علیه یکی از اعضاء خودداری می کنند و از طرف دیگر، نمایانگر نفوذ موجی از اصلاح طلبی در این اتحادیه است. در همین حال، نیروهای رژیم لیبی به موفقیت های بیشتری علیه مخالفان دست یافته اند.
نیروها و شبه نظامیان قذافی پنجشنبه هفته گذشته خبر از سقوط شهرک نفتی راس لانوف در ٦٠٠ کیلومتری شرق پایتخت لیبی خبر داده بودند، و حال مخالفان رژیم هم تائید کرده اند که به دنبال بمباران هوائی مواضعشان، از این شهر و پالایشگاه آن که کمتر از یک هفته در تسلطشان بود، به سمت شرق عقب رانده شده اند.
ژنرال عبدالفتاح یونس وزیر کشور سابق لیبی که به شورشیان پیوسته نیز گفته است که نیروهای دولتی شهرک بریقه در ٤٠ کیلومتری شرق ترمینال نفتی راس لانوف را نیز بتصرف درآورده اند.
حوادث اخیر لیبی از ٤ هفته پیش و از بنغازی دومین شهر بزرگ آن کشور شروع شد. این شهر هم اکنون مرکز مرکز حکومت موقت آن لیبی است و تعدادی از زنان و پزشگان آن شهر با راهپیمائی خواستار توجه عاجل سازمان ملل به برقراری منطقه پرواز ممنوع بر در آسمان لیبی شده اند.
بنظر کارشناسان نظامی و به شهادت اخبار رسیده از شهرهای زاویه، راس لانوف و بریقه که مجددا به تصرف نیروهای دولتی لیبی درآمده اند، سوای از سازماندهی و تجهیزات بهتر، برخورداری از جنگنده بمب افکن ها مهمترین برتری نیروهای رژیم بر مخالفان است.