لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۶

پنتاگون: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹ هزار تن با ۹۰ پرواز از کابل خارج شدند


ژنرال ویلیام تیلور در کنفرانس خبری روز چهارشنبه در پنتاگون
ژنرال ویلیام تیلور در کنفرانس خبری روز چهارشنبه در پنتاگون

وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد در جریان عملیات خروج از افغانستان و در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۰ پرواز انجام شده و ۱۹ هزار تن در جریان این عملیات، خارج شده‌اند. آخرین شمار خارج شدگان از افغانستان، حدود ۸۸ هزار تن اعلام شده است.

ژنرال ویلیام تیلور، معاون مدیر عملیات منطقه‌ای ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز چهارشنبه سوم شهریور در یک کنفرانس خبری در پنتاگون گفت: «آمریکا و متحدان به امنیت فرودگاه کابل ادامه می‌دهند و اجازه می‌دهد عملیات خروج ادامه پیدا کند. تمرکز ما خروج بیشترین شمار ممکن در امنیت و ایمنی است.»

ژنرال تیلور افزود: «در ۲۴ ساعت گذشته رکورد قبلی را شکسته ۴۲ هواپیمای نظامی ایالات متحده،‌ شامل ۳۷ فروند سی-۱۷ و پنج فروند سی-۱۳۰، نزدیک به ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن را خارج کردند. همچنین ۴۸ هواپیمای ائتلاف هفت هزار و ۸۰۰ تن کابل را ترک کردند. روز گذشته ۹۰ پرواز از کابل انجام شد و ۱۹ هزار تن در جریان این پروازها، افغانستان را ترک کردند.»

او همچنین گفت: «آمریکا و متحدان از زمان شروع [روند تخلیه]، حدود ۸۸ هزار تن را از افغانستان به سلامت خارج کردند. روز گذشته و هر یک بار در ۳۹ دقیقه، یک پرواز فرودگاه کابل را ترک کرد. در هماهنگی با وزارت خارجه، بیش از ۱۰ هزار تن در حال حاضر در فرودگاه و آماده خروج هستند.»

جان کربی، سخنگوی پنتاگون، هم در این جلسه گفت: «به لحاظ زمانی، ماموریت ما هیچ تغییری نکرده است. تا زمانی که در اختیار داریم، بیشترین تعدادی که در امینت و سلامت می‌شود را از کشور خارج می‌کنیم.»

ژنرال تیلور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که آیا عملیات خروجی غیر از فرودگاه کابل انجام شده یا نه گفت: «دیشب عملیاتی خارج از فرودگاه کابل انجام شد. خارج از محوطه فرودگاه بود، توانستیم آن‌ها را به فرودگاه منتقل کنیم تا آماده خروج شوند. عملیات با هلیکپوتر انجام شد و تعداد کسانی که منتقل شدند، کمتر از ۲۰ نفر بود.» او جزئیات بیشتری در مورد این عملیات ارائه نکرد.

پیشتر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفته بود تسریع عملیات خروج از افغانستان از مواردی است که در کانون تمرکز ایالات متحده قرار دارد.

XS
SM
MD
LG