جسد حلقآویز شده یک فعال بلاروسی که در اوکراین در تبعید زندگی میکرد، در یکی از پارکهای اطراف منزلش در شهر کییف پیدا شد. پلیس تحقیقات جنایی در این زمینه را آغاز کرده است.
به گزارش رویترز، ویتالی شیشوف مدیریت یک سازمان مستقر در کییف به نام «خانه بلاروس» را بر عهده داشت و به شهروندان بلاروس، برای فرار از آزار و شکنجه دولت این کشور کمک میکرد.
شریک زندگی آقای شیشوف دوشنبه به پلیس اطلاع داد او که برای پیادهروی به پارک رفته بود، به منزل بازنگشته است.
پلیس اوکراین احتمال خودکشی شیشوف، یا قتل او را که به صورت خودکشی شبیهسازی شده است، در دست بررسی دارد.
ایهور کلیمنکو، رئیس پلیس ملی اوکراین، به خبرنگاران گفت جراحتهایی در بینی و زانوی ویتالی شیشوف مشاهده شده است، ولی هنوز برای تأیید حمله به او زود است.
به گفته همکاران این فعال ۲۶ ساله، او از سال گذشته، هنگامی که به دلیل شرکت در تظاهرات ضد دولتی، بلاروس را ترک کرد، همواره تحت نظر قرار داشت و درباره احتمال ربوده شدن یا قتل خود هشدار داده بود.
پس از انتخابات ریاست جمهوری مناقشهبرانگیز سال گذشته در بلاروس، و سرکوب گسترده مخالفین توسط الکساندر لوکاشنکو، کشورهای اوکراین، لهستان، و لیتوانی به پناهگاهی برای شهروندان بلاروس تبدیل شدهاند.
در ماههای گذشته هزاران نفر در بلاروس بازداشت شدهاند و چهرههای سرشناس مخالف دولت یا در زندان هستند و یا به ناچار در خارج از کشور زندگی میکنند.
مرگ ویتالی شیشوف توسط خبرگزاری رسمی بلاروس گزارش شد ولی مقامات رسمی مینسک درباره آن اظهارنظری نکردند و سخنگوی الکساندر لوکاشنکو نیز از دادن پاسخ به خبرنگاران خودداری کرده است.
به گفته مخالفان دولت و روزنامهنگاران منتقد، شواهد نشان میدهد که احتمال قتل ویتالی شیشوف به صورت جدی مطرح است.
اسویاتلانا سیخانوسکایا، چهره مخالف تبعیدی، پیش از دیدار با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، در لندن در توییتر نوشت: «این نگرانکننده است که کسانی که از بلاروس فرار می کنند هنوز نمی توانند در امان باشند.» او در ادامه گفت که این مرگ ممکن است جنایت باشد.
مرگ ویتالی شیشوف تازهترین مورد از مجموعه حوادث بینالمللی مرتبط با دولت بلاروس است که با حواشی زیادی همراه بوده است.
در ماه مه گذشته نیز رومن پروتاسویچ، روزنامهنگار مخالف دولت بلاروس، پس از آن که هواپیمای مسافری حامل او را به زور به زمین نشاندند، توسط نیروهای امنیتی بلاروس بازداشت شد.
این هفته نیز یک ورزشکار بلاروسی حاضر در بازیهای المپیک توکیو، پس از سرپیچی از دستور مقامات برای بازگشت به کشورش از سفارت لهستان در توکیو تقاضای پناهندگی کرد.